Само в Lupa.bg: Бойко Рашков напът да отсвири ПП

Бившият вътрешен министър никак не одобрявал постоянната конфронтация с Радев

Политика
15:50 - 05 Януари 2024
4415
Само в Lupa.bg: Бойко Рашков напът да отсвири ПП

Бившият вътрешен министър и настоящ народен представител от „Продължаваме промяната” Бойко Рашков е на косъм от решението тотално да скъса връзката с колегите си от депутатските банки, разказа пред Lupa.bg наш човек в парламента.

Като професионалист в сферата Рашков бил крайно недоволен от глупостите в Конституцията, които ПП-ДБ и ГЕРБ натвориха по повод съдебната реформа. Не случайно по време на третото гласуване на промените в основния закон в навечерието на Коледа той гласува „въздържал се”.

Освен това Рашков въобще не одобрявал острото и перманентно противопоставяне с президента Румен Радев.

Все пак през далечната 1998 г. Бойко Рашков беше избран за главен прокурор, но президентът тогава Петър Стоянов не издава указ за назначаването му.

„Той оттогава има едно наум, че съдебната власт трябва да се пипа много внимателно. А и Рашков по закваска не е един от тях (от ПП), той не е „умен и красив”, а е ляв...”, коментира пред Lupa.bg негов колега в парламента.

Според кулоарните клюки бившият вътрешен министър вече открито имал разногласия с Кирил Петков и не приемал него и обкръжението му насериозно. „Момчета, вие не знаете какво правите. Правите всичко възможно след година и половина никой да не ви помни. Ако Божанков ви е топ юристът, по-добре не пипайте нищо...”, кастрел ги Рашков. По-силен от разочарованието обаче май бил усетът на Бойко Рашков да оцелява.

„Той все пак е човек на интереса. Не ми се вярва официално да напусне сглобката или да излезе от парламента”, подчерта негов стар познайник.

Всъщност, в последно време Рашков намерил формулата как хем да е в законодателната власт, хем да не влиза в съприкосновение с колегите си от ПП – просто вече рядко ходел в парламента. Точно като Мустафа Карадайъ.