Само в Lupa.bg: Бойкот в ЦСКА преди Вечното дерби!

Играчите бесни, че не са получавали пари вече доста време, Ганчев развързва кесията преди неделя

Спорт
14:34 - 04 Април 2024
66399
Само в Lupa.bg: Бойкот в ЦСКА преди Вечното дерби!

Няма дим без огън! Такова е положението в ЦСКА и за това си има обяснение. Футболистите не желаят да се напрягат и да играя, тъй като доста време не са получавали пари, а някои са заявили, че ако до събота не се изплати дължимото, те няма да излязат във Вечното дерби с Левски, научи Lupa.bg.

От пролетното подновяване на шампионата изминаха седем кръга, в които "армейците" записаха пет победи и две загуби, включително и вчерашната от Локомотив Пд с 1:2 в София. Това разгневи привържениците, които яростно поискаха оставката на наставника Нестор Ел Маестро, а някои стигнаха и по-далеч - благодетелят Гриша Ганчев да си тръгва от Борисовата градина!

Според тях най-удачният вариант за треньор в момента е Стамен Белчев, който води дубъла и искат той да седне на скамейката срещу Левски в неделя, за да не се бере нов срам.

Част от футболистите са признали пред свои близки, че нямат настроение за игра, а това си личи и с просто око, не е нужно да си специалист, за да видиш, че нещо в тима куца.

За първи път от доста време насам на "Армията" има забавяне с парите, както на играчите, така и на служителите в клуба, като последните са свикнали с тези порядки - първо всичко за отбора, а за тях каквото остане. И когато стане.

От 15 януари състезателите не са взели и стотинка, а математически изразено това означава, че съвсем скоро този период ще набъбне до два месеца. В съблекалнята се подигравали на Нестор Ел Маестро, макар и не толкова брутално, както при първия му престой, но са му дали ясно да се разбере, че няма ли пари до събота, да не очаква нещо на терена. Лидерите са споделили това с цел думите им да стигнат до Гриша Ганчев, който от известно време се е покрил и не се вълнува какво става с отбора, а уж действа нещата по реконструкцията на стадион "Българска армия".

Синът му Данаил Ганчев е говорил с него, че ако не се оправят нещата, положението ще стане още по-тежко, ако се загуби и Вечното дерби, тъй като тарторите в агитката са заявили, че тогава ще вземат нещата в свои ръце.

А това става ясно и от позицията на една от най-влиятелните фракции в Сектор "Г" - тази на Офендърс: "И не на последно място искаме най-накрая някой в ЦСКА да поеме отговорност за всичко случващо се и да намери топките си, решавайки проблема. Защото накрая ще го решим ние. Така, както трябва! За това мислете му, времето за оправдания приключи отдавна!".

За заплахите са потвърдили и няколко от чужденците, които в последно време са на мушка. Lupa.bg научи и техните имена - Тобиас Хайнц, Тибо Вион, Джонатан Линдсет и Браян Кордоба.

Вратарят Густаво Бусато е опитал да потуши напрежението между двете страни, тъй като на този етап е пожален от гнева на феновете, а причината е, че в доста от последните мачове спасява отбора с реакциите и наистина се превърна в една от най-важните фигури в ЦСКА.