Само в Lupa.bg: БСП сами провалят кворума за извънредното заседание в четвъртък

Общество
15:45 - 11 Август 2020
3539
Само в Lupa.bg: БСП сами провалят кворума за извънредното заседание в четвъртък

Кворум за провеждане на извънредното заседание в четвъртък, свикано от шефката на законодателната институция Цвета Караянчева по искане на БСП и ДПС, няма да се събере, разкриха източници на Lupa.bg и в левицата, и в управляващата ГЕРБ. По наша информация голяма част от народните избраници са на почивка и няма да могат да се върнат за сбирката посред августовската им отпуска. 

Вече стана ясно и че технически Народното събрание има проблеми да заседава - машината за отчитане на гласовете им в пленарната зала и за регистрация вече е разкачена и софтуерът е преместен в прясно ремонтираната "Св. София" в бившия Партиен дом, където ще посрещне законотворците през септември. Голяма част от депутатските пултове вече също са демонтирани от местата им. 

Нашите информатори от БСП твърдят, че голяма част от червената парламентарна група нямала никакво намерение да си прекъсва ваканцията заради искането на Нинова. По-скоро били готови да се върнат през уикенда за заседание на Националния съвет, който и без това трябваше спешно още преди месец да се събере. Разкриха още за Lupa.bg и че вчера, в понеделник, Градският съвет на БСП в София не е успял да събере кворум по същата причина. А на всичкото отгоре хора на шефката (в предизборна кампания) Корнелия Нинова е пратила есемеси на своите хора в София да бламират срещата, като ги е отзовала, за да пречи на председателя на организацията Калоян Паргов да ги събере за решаване на текущи въпроси и обсъждане на актуалната политическа обстановка.