Само в Lupa.bg: Бум на кражбите на лъскавите коли!

Застрахователи и ченгета играят срещу собствениците

Новини
15:25 - 07 Март 2024
5577
Само в Lupa.bg: Бум на кражбите на лъскавите коли!

Кражбите на луксозни автомобили отново са на мода - както през 90-те години. Много собственици на лъскави и скъпи возила започнаха да се оплакват, че колите им ги няма, а след това в голяма част от случаите не се и намират, научи Lupa.bg.

Мнозина от потърпевшите алармираха, че почти никаква реакция няма от страна на полицията след подадените сигнали. Все по-често е искането на откуп, което е доста солен, но това е така, защото пътят на логиката е, че който кара скъпа кола, ще има и повечко средства.

На този етап най-крадени са автомобилите "Мерцедес", особено от по-новите модели, разбира се.

Ключари споделиха пред Lupa.bg, че ако колата е с безключово палене, става още по-лесна плячка за крадците.

Бум на кражбите се наблюдава в столичните квартали "Красна поляна" и "Сердика" - по обясними причини. Возилата, произведени след 2010 година, се котират най-много сред автокрадците, които разфасоват на части колата, ако не получат исканата сума в срок.

Оказа се, че крадците имат и сериозен чадър от полицаите, които не се занимават с престъпниците, а чакат топката да се прехвърли към застрахователите, които също лъжат много своите клиенти - по принцип трябва да изплатят това, което се полага, но впоследствие стартират и по-големите проблеми и ходене по мъките. Всичко е наред до момента, в който си прибират редовно парите по договор, а след това ти изплащат едва 50%.

Дори не взимат цената, на която е оценена в началото на каското - вземат под внимание "пазарната цена" и изплащат половината. Потърпевши се оплакаха, че не знаят за случай, в който някой застраховател да е изплатил 100% на своя клиент.