Само в Lupa.bg: Чакайте да ни спасяват!

Застаряващи спасители спят по плажните ивици

Новини
11:50 - 09 Юли 2024
5813
Само в Lupa.bg: Чакайте да ни спасяват!

За поредна година по родното Черноморие няма достатъчна бройка спасители, които да бдят за нашата сигурност по плажовете. Концесионерите и в предишните две лета се оплакваха, че има остър недостиг и затова прибягват до услугите на застаряващи спасители. Поредният такъв пример е от днес - централен плаж в Ахтопол!

Възрастен спасител, около 60-те, сладко си подремва на сянка, а около него пясъчната ивица е пълна.

Посетители на курорта и на плажа, които на алармираха, се оплакаха пред Lupa.bg, че това не е инцидент, а се случва редовно.

Често на постовете няма екипировка, спасителите закъсняват с началния час, определен за охрана, а също така и при по-лошо време, си тръгват доста по-рано.

И това не е само там така, а на повечето места по родното Черноморие, където охраняемите зони, особено където няма заведения и са по-безлюдни, са доста стеснени.

Миналата година за първи път пратиха спасители на черния плаж в Поморие, известен като "Косата", където се удави вчера човек. Там често сърфисти си правят срещи за кеф, а полицията постоянно ги гони, тъй като плажът беше неохраняем, а със своите забавления вредят на животинския свят, виреещ в близкото езеро, което е от другата страна на черния пясък.