Само в Lupa.bg: Ченгета крадат бензин, ченгета пестят бензин!

Любопитно
22:00 - 22 Април 2021
4949
Само в Lupa.bg: Ченгета крадат бензин, ченгета пестят бензин!

Патрулките в столицата получават ежедневно съвети от ръководни органи да не правят излишен разход на гориво, научи lupa.bg. Това се случва на фона на кражбите на бензин, които са факт в цяла България.

Униформени масово точат служебно гориво и го наливат в частните си коли, някои нагли униформени дори гепят толкова много, че го продават на половин цена на приятели.

Бяха направени много телевизионни репортажи за кражбата на бензин в системата на МВР, но това не промени нищо.

Вместо заловени крадци, служителите на полицията получават съвети да пестят горивото.

Големият скандал

Възстановиха на работа трима от четиримата полицаи от Павликени, които половин година бяха разследвани за отклоняване на служебно гориво. На поста си със заповед на вътрешния министър е върнат и началникът на Районното управление на полицията в града - Иво Иванов.

През декември 2017-а разследване на "Господари на ефира" показа как униформени зареждат бензин в пластмасови туби и бутилки на бензиностанция, вместо в резервоарите на патрулките. Последва акция на "Вътрешна сигурност", а освен заснетите, от длъжност бе временно отстранен и началникът на управлението.

По случая били направени счетоводна и икономическа експертизи на седем полицейски автомобила за 9 месеца. Те обаче не доказали манипулиране на километражи и преразход на гориво, въпреки кадрите, на които се вижда как ченгетата точат бензин.

Друг отнесе вината 

Уволниха всички служители на бензиностанция „Лукойл“ в Павликени, показани в разследването на „Господари на ефира“ как сипват служебно гориво в туби и бутилки за вода на местните полицаи месеци наред. Сред тях е и съпругата на еднo от арестуваните ченгета, която е била шеф на бензиностанцията.