Само в Lupa.bg: Ченгета се гаврят със сина на Владимир Пелов

Приживе бандит №1 на Ботевград кътал компромати срещу топ полицаи

Крими
08:35 - 12 Април 2019
10642
Само в Lupa.bg: Ченгета се гаврят със сина на Владимир Пелов

Ботевградчанинът Владимир Пелов - младши, син на местния бандит №1 Владимир Пелов, който зрелищно избяга от затвора и след дълга игра на котка и мишка с МВР умря от куршумите на крими героя Марио Панчев - Големия, редовно бил тормозен от полицията в града, оплакаха се пред Lupa.bg негови близки. 

Гаврите с младежа започнали още, докато баща му бил жив. Причината за репресиите била, че таткото държал местни топ полицаи с компромати. Наши източници твърдят, че Пелов-старши имал доказателства срещу шефове на МВР в Ботевград, че закриляли проституцията.

Мачкането стартирало, докато младежът още нямал навършени 16 години. Една вечер Владимир бил засечен да се прибира към дома си посред нощ. Полицаите го арестували, без да се обадят на никого от родителите. Майката мислила, че се е случило най-лошото и била на косъм от инфаркт. Едва на сутринта разбрала, че непълнолетното й дете е „отвлечено“ от ченгета. В районното униформените опитали да го сплашат с думите „Ти си същият боклук като баща си", оставили го без вода и държали изключително грубо. 

Приживе Пелов-старши бе заподозрян за всяко престъпление в региона. Бандитът нашумя с това, че изкара две висши образования в затвора, където излежаваше присъда за убийство на златар. В медиите Владо Пелов беше известен като най-интелигентният престъпник. Опасният рецидивист успя да избяга от Софийския централен затвор през парадния вход, като получи пистолет в телевизор, който поискал за килията си и с оръжие в ръка си проби път към свободата.

Дори след смъртта на таткото проблемите за Владимир Пелов-младши не спират. Той е обвинен в закана за убийство, защото искал да прибере вещи на покойния си баща. Младият мъж бил натопен и че е участвал в палежи и отвличания, така започнали разходките му по съдилищата. "Той може да бъде обвинен само за това, че е син на баща си", каза с ирония в съдебна зала адвокатка му Ралица Петкова. Съдиите пък са категорични: "Палежите и отвличанията са само плод на слухове".