Само в Lupa.bg: Ченгета тормозят сина на Владимир Пелов (ВИДЕО)

Младият мъж е постоянно проверяван само заради омразата на полицаите към покойния му баща

Новини
14:31 - 04 Юли 2024
6736
Само в Lupa.bg: Ченгета тормозят сина на Владимир Пелов (ВИДЕО)

Полицаи продължават да тормозят Владимир Стефанов, син на избягалия от Централния софийски затвор Владимир Пелов, който беше застрелян месеци след бягството.

Заради стара вражда към покойния му вече баща, служителите на МВР не спирали да тормозят младия мъж, като го изкарвали едва ли не най-черната овца в Ботевград. Lupa.bg  научи, че гаврата била непоносима. Постоянни проверки, задържания, съпроводени с грубо отношение и обиди трябвало да търпи младият мъж.

Враждата на униформените идва от една стара случка, за която се носят легенди. Група от около 4 ченгета спират Владимир Пелов за проверка на пътя. Той ги сваля на асфалта, кара ги да лежат по гръб, като преди това им взима оръжията. След което си тръгва спокоен.

Служителите на МВР са толкова изплашени, че лежат на жегата с часове, без да посмеят да мръднат.

Случаят се разчува много бързо в района, като освен гаврата, нанесена им от Владо Пелов, ченгетата са наказани и от ръководителите си. 

Бягство от затвора

През април 2018 година Владо Пелов успява да избяга от затвора. Докато е зад решетките той успява да изкара две висши образования, а всички които го познаваха го определяха като "най-интелигентния български престъпник". 

Два месеца по-късно излиза информация, че избягалият затворник Владимир Пелов е убит при престрелка в Ботевград с друг криминално проявен – Марио Панчев. Панчев е ранен и е настанен в реанимацията на „Пирогов” с опасност за живота, след което става ясно, че е предал Богу дух.

Лицето на намереното тяло, за което се твърди, че е убитият Владимир Пелов, е толкова обезобразено, че погребението минава без никой да може да потвърди, че намереният труп е именно на избягалия затворник.

Веднага в престъпните среди тръгва слух, че това е поредният гениален ход на Владо Пелов, а той е жив. 

Сарафското убийство

Пелов е стар познайник и на пловдивската полиция заради извършено под тепетата убийство на собственик на обменно бюро. Години след финала на съдебния процес срещу килърите на Ганчо Караиванов близките му не са получили нито лев от парите, които съдът им присъди. Става дума за 24 000 лева.

Присъдата е постановена от състав на Пловдивския окръжен съд с председател Галя Георгиева през септември 2002 г. Тя прати Владимир Стефанов Пелов в затвора за 15 г., но по-късно ВКС увеличи наказанието му на 20 г.

Пелов обаче успява да избяга от затвора с много хитър план, твърденията са, че той е получил пистолет зад решетките, като оръжието е скрито чрез внесен телевизор.