Само в Lupa.bg: Червен депутат канил атакисти да агитират за Корнелия Нинова

Областният съвет на БСП във Видин свали политическото си доверие от Филип Попов

Топ
11:25 - 16 Юли 2020
1715
Само в Lupa.bg: Червен депутат канил атакисти да агитират за Корнелия Нинова

Пореден скандал разтресе БСП 2 месеца преди прекия избор за нов лидер. Този път драмата идва от Видин, където депутатът от петия многомандатен район Филип Попов е спретнал същинска политическа каша. Преди седмица той е създал Инициативен комитет за подкрепа за лидерката на левицата Корнелия Нинова, в който е поканил за агитация... хора на Волен Сидеров и БЗНС "Александър Стамболийски", както и изключени членове от редиците на столетницата.

"Основният проблем, който породи възмущението на членовете на Областния съвет във Видин, е, че в този комитет са включени яростни опоненти на партията от последните местни избори. Става въпрос за бившия кмет Герго Гергов (който бе изритан с белезници от поста си преди години заради обвинение за корупция и търговия с влияние - б.р.) и за Пламен Трифонов, които на вота през 2019 г. бяха кандидати на "Атака" и работеха усилено срещу нашата номинация за кмет", обясни шефът на видинската организация Димитър Велков пред Lupa.bg. Нещо повече, миналата година въпросните са развявали и плакати и са лепили агитационни материали "Никога вече БСП" по улиците на града. Гергов бе кмет на Видин до 2015 г. с прекъсвания заради разследването.

В Инициативния комитет за подкрепа на Нинова Филип Попов включил и безпартийни фигури, които не било ясно как ще участват в прекия избор през септември. 

Попитан как се оформят избирателните списъци за вота, областният лидер разкри пред медията ни, че той е подал пълен списък към Националния съвет и ЦИК на БСП, но вече имало разминавания. Оказало се, че в една от организациите има членове на партията с над 60-годишна кариера в редиците, плащали редовно членския си внос, които обаче били "забравени" от общинската организация. Така Велков се опасява, че може да се стигне до силно манипулиране на резултатите. Подобни съобщения вече извират от организации в цялата страна. 

"Във всеки случай хората са настръхнали от този груб опит за намеса, за делигитимиране на партията", категоричен е висшият бесепар. Той се надява пленумът да вземе отношение и да коригира поведението на Попов и част от другарите му.