Само в Lupa.bg: Четири зодии да внимават при ретроградния Меркурий

Астрология
17:59 - 21 Септември 2021
21357
Само в Lupa.bg: Четири зодии да внимават при ретроградния Меркурий

Какво ни очаква в периода на ретрограден Меркурий, който започва на 27 септември- отговорите дава астроложката Марги Паскалева, която изготвя всекидневните хороскопи за Lupa.bg.

Дойде ред на поредното ретроградно движение на Меркурий – планетата на комуникациите, интелекта и начина ни на мислене, обмяната на информация, пътуванията и транспорта, техниката, образованието (Близнаци) и не на последно място по важност – на здравето като планетен управител и на знака Дева. Меркурий управлява два подвижни знака и по своята същност е многообразен.

В периодите, когато той е ретрограден, всеки от нас малко или много поглежда назад във времето. Време е за преоценка, корекции на взаимоотношения и връщане към стари партньорства (Везни). Пребивавайки във въздушния кардинален знак Везни, се засилва желанието ни за социални контакти, за справедливост, за подобряване на отношенията с хора от миналото и връщане към предишни партньорства, с които сме имали някакви различия в идеите и мисленето.

Везни е знакът на хармонията, красотата и любовта.

Връщайки се назад, ние вече сме склонни да мислим по-балансирано, да общуваме по-меко и тактично, да правим компромиси. С помощта на своя чар, елегантност и убедителност в изразяването имаме шанс на поправим много минали грешки в отношенията. Проблемът с ретроградния Меркурий се състои в това, че много от нас ще се наложи да се изправят повторно пред някаква ситуация, която трябва да разрешат. Няма човек, който не допуска грешки. Е, сега е време да поправим своите минали грешки.

В периода на ретроградното движение на Меркурий стават и много обърквания. Появяват се трудности и проблеми в общуването и преценките. Възникват проблеми с транспорта, случват се технически аварии. Често губим лични вещи, повреждат се автомобилите ни и домашната техника. Това е неблагоприятно време за покупка на нова техника или автомобил, за нови връзки и партньорства, за подписване на нови договори, за започване на нова работа или проекти.

Периодът е благоприятен за връщане към стари връзки и партньори с цел подобряване на отношенията, за ремонтни дейности в дома или по автомобила, за явяване на поправителни изпити, за преподписване на съществуващи договори, за подмяна на повредени документи или с изтекъл срок, за довършване на поизостанали задачи. Има една малка, но съществена подробност за ретроградния Меркурий.

Ако човек е роден в период на ретрограден Меркурий, тогава влиянието на транзитния ретрограден Меркурий не е с такава сила. Дори периодите на ретроградие могат да бъдат едни от най-ползотворните за тях. Вярно, че един рожден ретрограден Меркурий може да създаде в живота на човека проблеми с комуникацията, в начина на мислене, в изразяването пред аудитория, в отношенията с брат / сестра, в обучението и т.н, които в минали инкарнации са му създавали неприятни преживявания. Но в този живот му е дадена възможността да се вглежда по-често в себе си, да мисли по-задълбочено, да анализира и коригира някои от миналите си кармични отношения, за да поправи грешките от миналото си. Голяма част от тези трудности може да среща и в настоящия си живот, ако не е осъзнал проблемите и не е дал всичко от себе си, за да ги отстрани.

Такъв човек много по-лесно се изразява писмено, докато пред публика или в непозната компания му е по-трудно.

Много е важно в какъв знак е рождения ретро Меркурий, в кой дом от всичките 12 е позициониран и какви аспекти образува с останалите рождени планети в хороскопа. Но сега няма да навлизам в такива подробности. По-важното е настоящият ретрограден Меркурий във Везни дали има хармоничен или предизвикателен аспект към рождения Меркурий (независимо дали е ретрограден или директен в рождения хороскоп).

Периодът 27.09 – 18.10.2021 година е по-труден за родените с Меркурий във втора и трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. В Козирог е планетата на трансформацията Плутон и между 27.09 и 07.10 квадратурата между ретроградния Меркурий и Плутон ще внесе голямо напрежение в много от меркуриевите теми, особено при родените през трета декада на тези знаци. Възможни са трудности в обучението, конфликти с приятели или роднини, проблеми с техниката или автомобила, загуба на лични вещи, здравословни проблеми, необходимостта от разрешаване на някои въпроси по съдебен ред.

Изисква се от вас предпазливост, компромиси, почтеност и справедливо отношение, ако искате да преминете през този период с по-малко поражения. Не позволявайте да ви манипулират, но и самите вие не си и помисляйте да използвате хитрини и манипулации, за да постигнете целите. Преглътнете егото си и направете нужното, за да подобрите взаимоотношенията си с важни за вас хора, които съм сигурна, че дълбоко в себе си обичате и ви обичат безрезервно. Същото важи и за всякакви други партньорства – бизнес или идейни. И най-важното – шофирайте много разумно и внимателно. Избягвайте по възможност пътувания на дълъг път, а ако е наложително, задължително прегледайте автомобила си за изправност преди път.

Интересна е звездната картина и в световен план. Знакът Везни има връзка с дипломацията, а ретроградният Меркурий в този знак и квадратурата му с Плутон в Козирог ще повишат напрежението в отношенията между държави. Ще има такива, които ще демонстрират сила и власт, ще се нарушават договорни отношения. И само желанието за мир и хармония може да помогне да бъдат преодолени трудните взаимоотношения между тях.

Тъй като и Венера в Скорпион е в опозиция с Уран, можем да очакваме фалити на фирми, още скокове в цените, финансови сривове и много загуби. В периоди на ретрограден Меркурий и то с трудни аспекти се засилва и общественото недоволство, прераствайки в протести и стачки. Може да има нови ограничения за пътуващите, проблеми в образованието и с транспорта (Меркурий); конфликти – общинските структури, в съдебната (Везни) власт, в прокуратурата и полицията (Плутон), в медиите.

Може да има инциденти и катастрофи по време на рали състезания, както и да чуем за кончината на известна обичана личност от средите на изкуството.

Всякакви нови политически или бизнес партньорства не са препоръчителни, както и стартиране на нови бизнес и други проекти. В някои райони по света са възможни бури и дори природни аномалии, с прекъсване на тока и комуникациите, тежки транспортни инциденти, инциденти с млади хора или в учебно заведение, а също всякакви технически проблеми и аварии.

В световен план най-опасни в периода 27.09 – 18.10 са 29 и 30 септември; 1, 6, 7, 8, 12, 13, 14 октомври и особено през първите два дни на директно движение на Меркурий – 19 и 20 октомври. Тогава вече Слънцето и Марс във Везни, в квадрат с Плутон заедно с Луната в Овен, бележат дните като много опасни за всякакви инциденти, атентати, политически и международни трусове, прояви на насилие, изригване на вулкан или земетресение.

И така, нека обобщим – бъдете справедливи към себе си и почтени към хората, вглеждайте се в себе си и коригирайте поведението и грешките си, направете ревизия на своите ценности и ги разгърнете по-смело. Не започвайте нищо ново, а довършете стари недовършени дела и ангажименти, особено творчески. Не правете големи капиталовложения, не купувайте нова техника / автомобил, а ги ремонтирайте при необходимост. Ако имате стар дълг към някого, върнете му жеста или дълга. Действайте като типичните Везни – с тактичност, убеденост и справедливо отношение, не с вдигнат юмрук, а с „кадифена ръкавица“.