Само в Lupa.bg: Чистката на летище "София" започва от горните етажи

Новини
12:57 - 24 Юли 2020
19055
Само в Lupa.bg: Чистката на летище "София" започва от горните етажи

Една година няма да бъде пипан персоналът на летище "София". Това е гарантирано чрез договора на новия концесионер, научи Lupa.bg.

Процедурата беше спечелена от консорциум „Соф Кънект“, с летищен оператор „Мюнхен“, в който участват немски, френски и австрийски компании.

Служителите на по-ниските позиции  могат да бъдат спокойни за своето бъдеще, след като имат сигурна работа в продължение на още 12 месеца. Но не така стоят нещата с високите етажи на летището - ръководният състав и администрацията, където се взимат значително по-високи заплати.

Новите управленци ще започнат плавен преход и ще постепенно ще започнат да подменят хората на най-важните и възлови позиции на летище "София". Тези похвати са напълно нормални и за нашите географски ширини - всеки нов собственик има за цел да се обгради с доверени хора.

Обикновените бачкатори, чиито заплати няма да бъдат пипани и ще останат сравнително ниски, няма да бъдат подменяни на този етап. Няма да бъде редуциран и броят служители, а тенденцията е той да бъде увеличен, тъй като очакванията са полетите на родния аеропорт да се увеличат в пъти повече.

Инвестициите на концесионера ще бъдат в размер на не по-малко от 608 милиона евро за срока на концесията – 35 години. Те ще бъдат насочени към подобряване и усъвършенстване на нивото на обслужване на Летище София, осигуряване на надеждност, достъпност, поддръжка, безопасност, сигурност, здраве и околна среда.