Само в Lupa.bg: ЧСИ продава на търг ресторант, спасен от шеф Манчев

Икономика
19:01 - 16 Юли 2020
15609
Само в Lupa.bg: ЧСИ продава на търг ресторант, спасен от шеф Манчев

Частен съдебен изпълнител продава на търг ресторант, спасен преди 5 години от фалит заради безобразна кухня. Култовата кръчма на пъпа на София "13-те стъпала" е обявена за публична продан до 24 юли, когато е крайният срок за подаване на офертите, сочи справка на Lupa.bg. Минималната цена за предлагане обаче е близо 1 милион лева. 

Механата с рицарски интериор е била участник в риалити предаването на шеф Манчев "Кошмари в кухнята" през 2015 г. Още тогава собственикът на ресторанта Васил Агопов се оплаква, че я е вдигнал с много лишения и труд. В интерес на истината обаче заведението на 2 етажа в самостоятелна къща на ремонтираната улица "Граф Игнатиев" не за пръв път се продава от ЧСИ. Това се е случвало вече 2 пъти заради неплатежоспособност на бизнесмена, който и досега дължи няколко десетки хиляди левове на банката-кредитор. 

Редица са и оплакванията срещу Агопов през годините от негови служители - от забавени заплати, през унизително отношение към готвачи и келнери, та чак до некоректно внасяне на осигуровки. Клиентелата на "13-те стъпала" също не е във възторг от предлагани рицарски блюда - само за последната година негативните мнения, оставени в мрежата от тях, превъзхождат далеч доволните и заситените. 

Масивната сграда до пл. "Славейков" все още е собственост на "Агопов" ЕООД и е със статут на заведение, но само срещу няколко хиляди може да се превърне я в хотел, я в партийна централа.