Само в Lupa.bg: Цветанов прави проамериканска партия

Актуални новини
14:24 - 27 Февруари 2020
24982
Само в Lupa.bg: Цветанов прави проамериканска партия

Бившият втори в партия ГЕРБ Цветан Цветанов прави нова партия, научи Lupa.bg. Дясната ръка на Бойко Борисов от недалечното минало тихо и кротко обикалял цялата страна, за да изгражда структурите на новата формация.

По информация на Lupa.bg в Русе, Сандански, Хасково новите партийни звена на Цветанов вече били готови. Той разчитал основно на партийното скеле на ГЕРБ, което беше създадено от него в далечната 2006 година. Цветанов смятал да привлече на своя страна голяма част от кметовете на ГЕРБ, които така или иначе той е лансирал на всички избори досега.

Новата политическа организация на Цветанов щяла да е първата открита проамериканска партия у нас. Самият той разчитал изключително много на личните си връзки в САЩ, които завърза през последните години.

Според близки до организацията крайната цел на инициативата била Цветанов да отцепи поне 100 000 гласа от избирателите на ГЕРБ и така да дестабилизира партията на Бойко Борисов.

А конференцията, която Цветан Цветанов организира само преди ден, трябвало да опипа почвата дали има нагласи този нов проект да се утвърди и позиционира стабилно в политическото пространство. На форума, посветен на инициативата „Три морета“ и организиран от Евро-атлантическия център за сигурност на Цветонов, бяха поканено експерти и от Министерски съвет, и от президентството.

По непотвърдена информация Цветан Цветанов всъщност правел опити да установи контакт с президента Румен Радев. Идеята му била двамата да направят нещо като солидна коалиция срещу общия враг Бойко Борисов.

Новата партия на Цветанов най-вероятно ще премери сили на политическия терен по време на следващите парламентарни избори през 2021 г. Любопитното е обаче, че не Цветанов ще е лицето на новата формация, а нов човек, който ще дойде отвън – извън България. Ефектът, който се целял, е той да бъде припознат като „новия месия”.

Снимка: Агнес Методиева