Само в Lupa.bg: Дъмпела бил провокиран за боя в заведението

От полицията мистериозно крият защо е станало мелето

Новини
16:00 - 27 Май 2024
6715
Само в Lupa.bg: Дъмпела бил провокиран за боя в заведението

Крими фигурата Даниел Стефанов- Дани Дъмпела е бил провокиран за боя в заведение, за което беше задържан наскоро. Lupa.bg научи, че това ще е основната теза на адвоката му по време на делото, което предстои. Юристът ще се опита да докаже на съдиите, че Дъмпела е раздавал юмруци при самозащита. 

Lupa.bg първа написа, че въргалът най-вероятно е тръгнал заради гаджето на Даниел - фолкпевицата Ариа. До този момент от полицията крият подробности за сблъсъка, а те ще станат ясни едва когато делото влезе в зала. 

Медията ни разбра, че Ариа и Дъмпела са от доста време заедно, но те криели дълго време любовта си. Едва наскоро Стефанов започнал да говори пред близки хора колко щастлив е с тази жена. 

Другата версия за сбиването е, че той е срещнал стар неприятел, с който имали взимане даване заради отминали в миналото наркоинтереси. 

Дани Дъмпела беше в миналото лидер на организирана престъпна група, близка и под контрола на силни фактори в бившата групировка ВИС, пише в отчетите на МВР.

Говори се, че е бил със статут на оперативен мениджър, който обаче можел да взима самостоятелни решения за продажба и трафик на дрога.

Отговарял за бригада от 20 човека, разделени на ВИП и „улични”. „Випаджиите” продавали само кокаин на цена 140 лв. на грам. Чистата печалба на структурата на Дъмпела в добрите им години е била 80 лв. на грам, като тя идвала след силно разреждане на кокаина.

През 2010 г. Дъмпела се опитва да стане част от групата на Йоско от Костинброд, но нещата не се получават.

През пролетта на 2011 г. започнал сам да разпространява слухове, че е част от групировката на Златко Баретата и дори се ползвал с неговата лична подкрепа.

Дъмпела е засичан в различни клубове в Студентски град, като ченгетата са убедени, че е разпространявал дрога.

Даниел Стефанов-Дъмпела бе арестуван за 72 часа. Белезниците щракват на ръцете му след сбиване в столицата преди няколко дни.

Обискирано е жилището на Дъмпела, като в него са открити наркотици. Общо 10 грама кокаин, много палки и ножове са намерени в дома му. По неофициална информация ченгетата намират и пистолет.