Само в Lupa.bg! Деца крадат коледната украса в столицата

Разминават се само с обаждане на родител

Новини
11:30 - 26 Декември 2019
5411
Само в Lupa.bg! Деца крадат коледната украса в столицата

Хлапета на по 12-14 години крадат коледната украса в София, като най-често взимат топките от дървета. Децата не го правили от лоши помисли, просто за тях било тръпка, да свият нещо такова и да го занесат у дома. Това разкриха пред Lupa.bg служители от столичната община, които украсявали дърветата. 

До момента има няколко случаи, в които деца са снимани на камери как свалят топките и ги пъхат по джобовете. Най-бруталния случай е бил преди 3 дни, при който момиче на 11 години дошло с пликче в района на НДК и било заловено с 23 топки.

Имало е и няколко случая на възрастни хора, които подозрително се навъртали около коледните дървета.  

В случаи кражба от ученик, срещу децата не се взимали мерки, само се искат телефоните на родителите, като те са мигновено уведомявани, че хлапетата им нарушават закона. 

Всяка година от украсата за Нова година изчезвали доста украшения, но до този момент тази година бие рекордите по кражби. Предполага се, че децата скучаят и затова през последната седмица е станала някаква мода сред тях да свалят украса от борчетата.

Щетите от тези кражби са незначителни, затова и на тях не се гледа като на сериозно престъпление. "Все пак трябва да сме добри, празници са", мъдри са от хората на Фандъкова.