Само в Lupa.bg: Депутат от БСП влезе като троянски кон в американското посолство

Политика
22:15 - 10 Юли 2020
6441
Само в Lupa.bg: Депутат от БСП влезе като троянски кон в американското посолство

Депутатът от БСП Крум Зарков е на път да предизвика мини дипломатически скандал. Днес той цъфна на снимка редом до американската посланичка Н. Пр. Херо Мустафа в рамките на среща, организирана от нея с младите политически лидери. И ако присъствието на гербера Андрей Новаков, общинския съветник Борис Бонев и председателя на младежкото ДПС Илхан Кючук на ул. "Козяк" е съвсем разбираемо и с в синхрон с геополитическите заявки на партиите, които тримата представляват, то фигурата на Зарков там буди доста въпроси. 

След като посланик Мустафа публикува в социалната мрежа кадъра, не закъсняха и коментарите на страницата на дипломатическата мисия, че без да знае, тя си е вкарала троянски кон.

Зарков неведнъж е демонстрирал привързаност по-скоро към Русия, отколкото към САЩ и симпатии към идеите на Маркс и Енгелс, отколкото към заветите на Линкълн или Рузвелт. Нещо повече, коментарите му срещу Америка взеха връх при слагането на "черен" печат срещу нашия съдия Андон Миталов заради корупция в началото на годината. 

Ето само част от изказванията на червения народен избраник: 

"Самият факт, че присъства там, който и да е той, показва каква е правосъдната нисистема според САЩ. Унижение е за нашата страна, да имаме хора, които публично са оповестени".

"Това показва, че според САЩ в България няма система, която да наказва корумпирането. Това е лош политически знак". 

"Ако чакаме САЩ или мониторингов механизъм, или който и да е да свърши това, което нас ни е страх, да каже това, което ние не смеем, но знаем, нищо добро не ни чака". 

"Президентът сваля доверието от правителството - а, не го пише в Конституцията! Щатите ще обявят кой е корумпиран и всички замлъкнаха". 

А за капак, припомняме на Н. Пр. Мустафа и крайно неуместната му гавра с жертвите на комунизма, излъчена в национален ефир: