Само в Lupa.bg: Детектор на лъжата ще помага за разкриване на грабежа в Перник

Новини
15:20 - 22 Декември 2020
4097
Само в Lupa.bg: Детектор на лъжата ще помага за разкриване на грабежа в Перник

Детектор на лъжата ще разплита грабежа на един милион лева от инкасо автомобил в Перник.

Лупа бг научи, че най-вероятно веднага след празниците, служителите на охранителната фирма ще бъдат подложени на криминалната процедура.

От полицията няма как да задължат хората да се подложат на теста, но ченгетата щели да поискат тази мярка, за да видят кой ще се съгласи и кой ще откаже.

До момента разследването е в задънена улица и се смята, че обирът е извършен от професионалисти, които зад гърба си имат много подобни нападения. Основна версия на ченгетата е, че в него участват и хора, които са много добре запознати със сигурността при превозването на голямата сума.

Малко преди 16.00 часа в събота бе извършено въоръженото нападение над екип и инкасо автомобил. Нападателите са били четирима, въоръжени с огнестрелни оръжия. При инцидента единият от охранителите е бил ранен, вследствие на удар по главата с оръжие.

Чрез детектор бяха задържани и авторите на обира на 2 млн. лева в пощата в Хасково преди 4 години. Зад решетките тогава се озоваха двама души.

Охранителят Павел Севов бе тестван с детектор на лъжата. Така беше проверена версията му, че нападателите са го вързали, преди да атакуват трите метални каси.