Само в Lupa.bg: Деян Донков се рани по време на спектакъл в Народния

Актьорът се порязал лошо, докато играл в "Орфей", прекратиха представлението, а артистът излезе в болнични

Нещо за четене
11:55 - 25 Февруари 2024
5657
Само в Lupa.bg: Деян Донков се рани по време на спектакъл в Народния

Деян Донков се е ранил по време на спектакъла "Орфей" в Народния театър, който се игра на 22 февруари, научи първо Lupa.bg. Това наложило представлението да бъде прекратено по средата. Самият актьор изявил желание да продължи да играе, макар и с превързана ръка, но колегите му и най-вече Владо Пенев го убедили, че спектакълът няма как да продължи.

На пострадалия Деян Донков веднага била оказана медицинска помощ, той е прегледан в спешната болница "Пирогов", превързан е и са му били дадени болнични, като той се възстановява вкъщи. 

За щастие раната не била опасна и актьорът се чувствал добре, научи Lupa.bg от негови колеги. Деян се държал доста мъжки и макар че се наранил, бил готов да продължи да играе, за да не разочароват зрителите. 

Деян Донков в "Орфей"

Мащабното представление на известния словенски режисьор Йерней Лоренци "Орфей" е със сложна сценография, технически и емоционално е голямо предизвикателство за актьорите, а на сцената има копия и стрели, с които артистите непрекъснато боравят. В "Орфей" играе голяма част от трупата на Народния. Миналата година спектакълът спечели три статуетки „Икар“ - за най-добър спектакъл, за режисура и наградата на публиката.

Деян Донков си е порязал едната ръка, докато играе главната роля на Орфей. В представлението той няма реплики, а в част от сцените той е с превръзка на очите, както и на устата.  Неприятният инцидент е станал в края на първата част на 3-часовия спектакъл. Макар да е бил в супер кондиция и многократно да е играл това представление най-вероятно Деян се е спънал в декора, залитнал е и е наранил ръката си на някой от острите предмети.

След като било взето решение представлението да бъде прекратено Владо Пенев излязъл на сцената, за да се извини на публиката, че няма да може да догледа спектакъла поради инцидент с колега.

На следващия ден от Народния театър „Иван Вазов“ публикуваха в социалните мрежи съобщение до зрителите: „Във връзка с прекратеното вчера, 22.02., представление на спектакъла „Орфей“ на Йерней Лоренци информираме всички закупили билети: в рамките на следващите 14 дни на касите на Народния театър можете да презаверите закупените от вас билети за следваща дата, на която ще се играе спектакълът, или за друг спектакъл от репертоара на театъра.

За да ви бъде възстановена стойността на закупените билети, не по-късно от 7 март вкл. следва: да предоставите вашите билети на касите на Народния театър, като електронните билети следва да се предоставят разпечатани; или да изпратите на електронен адрес [email protected] имейл с приложени електронни билети, банкова сметка и три имена на титуляря. Благодарим за разбирането“.

Актьорът като Калигула в едноименния спектакъл в Народния театър

Заради раняването на Деян Донков в Народния театър бе отменен и спектакълът на режисьора Диана Добрева "Калигула" на 25 февруари, в който любимецът на зрителите играе главната роля на екцентричния римски император.

Плевенският театър, в който актьорът играе в "Антигона" на Александър Морфов, също отмени постановката заради инцидента с Деян Донков.