Само в Lupa.bg: Дилян, хвърлил сина си от мост, се прави на луд

Ексклузивно
20:17 - 18 Ноември 2019
10865
Само в Lupa.bg: Дилян, хвърлил сина си от мост, се прави на луд

31-годишният Дилян Мариянов, който хвърли детето си от мост в Габрово, се прави на луд пред съда, научи Lupa.bg. Въпреки че до този момент обвиненият все още не е освидетелстван за психични заболявания, адвокатите му щели да използват именно тази теза, за да намалят присъдата за зверското престъпление. 

Към 6.30 часа на 3 юли в полицията в Габрово получили сигнал за мъж, който се готви да скочи от мост на околовръстния път на града. Към мястото незабавно са насочени екипи на полицията и Спешна помощ с готовност за бърза реакция. С усилията и на психолог от Института по психология на МВР в Плевен към 10 часа мъжът е убеден да се изтегли от опасното място. Той е задържан в ареста. При първоначалния оглед в местността под съоръжението обаче е открито тяло на дете - оказва се, че това 4-годишният Дариел, син на Дилян.

Проблемите на Дилян започват, когато той влиза в затвора за кражба и лека телесна повреда. Тези 4 месеца в пандиза обръщат живота му. Мъжът излиза от зандана съвсем друг човек. Жена му Поля се страхувала от него, защото рязко променил характера си. За да се спаси от тормоза, съпругата избягала в края на юни, но не посмяла да вземе и детето си.

Поля и синът й Дариел преди трагедията

Дни по-късно таткото мята сина си от моста и се кани и той да скочи. Пред Lupa.bg психолози твърдят, че не изключено мъжът да е хвърлил детето именно за да отмъсти на жена си, че го е изоставила. Дилян бил наясно, че Поля ще търси правата върху детето по съдебен път, затова се решил на убийството. Неадекватният баща първо твърдял, че момчето само паднало от виадукта, но после направил пълни самопризнания. Казал, че не бил в състояние да гледа сам момчето и искал да сложи край на живота и на двамата. Повдигнато му е обвинение за убийство на детето му по особено жесток начин. 

Едва когато извергът е задържан, пред майката Поля заявила пред съдия, че била жертва на домашно насилие. Жената обаче не е подавала сигнали до институциите, защото Дилян я заплашвал, че ще я убие. Прокурорите са категорични, че Дилян трябва да понесе цялата тежест на закона.