Само в Lupa.bg: Доган бил на ръба за парламента

Тайни проучвания сочели, че "Алианс за права и свободи" ще вземе около 80 000 гласа

Политика
12:33 - 17 Октомври 2024
4880
Само в Lupa.bg: Доган бил на ръба за парламента

Ако избирателната активност на предстоящите извънредни парламентарни избори е около 30%, то тогава „Алианс за права и свободи” на Ахмед Доган ще се окаже на ръба за влизане в парламента. То тези изводи са стигнали от екипа на Делян Пеевски, разбра Lupa.bg.

Данните се базирали на собствените им проучвания за вота. Според тях хората на Доган щели да вземат малко над 80 000 гласа, защото само 8 общини заставали зад почетния председател.

Точно по тази причина предизборните обиколки на "Алианс за права и свободи" в Турция зачестили. Джевдет Чакъров и компания се надявали оттам да компенсират гласове, които са загубили на родна почва в резултата на конкуренцията с Делян Пеевски.

„Като гледам какви хаотични действия правят хората на Доган… не виждам как ще се преборят със супер организирания и свръх активен Пеевски. Те просто още не осъзнават, че живеят в друга реалност”, коментира пред Lupa.bg страничен наблюдател на битката между двете фракции.

Освен това Ахмед Доган и хората му нямали никакви пари за предизборна кампания и сериозна агитация. Освен, че са останали без спонсори, не могат да ползват и субсидията Нейното изплащане се бавело с два месеца – което в случая може да се окаже фатално за изборния резултат на "Алианс за права и свободи". Даже в Кърджали, който до скоро беше бастионът на Доган, почетният председател остана без нито един билборд.