Само в Lupa.bg: Доган лично подредил новото ръководство на ДПС

Почетният председател пратил писмено послание с препоръките си

Политика
15:30 - 13 Март 2024
4869
Само в Lupa.bg: Доган лично подредил новото ръководство на ДПС

Лично почетният председател на ДПС Ахмед Доган посочил новото ръководство на партията, научи Lupa.bg от висши депесари.

На Централния съвет на движението, който се състоя в петък, Доган изпратил писмено послание, което да бъде прочетено пред присъстващите. В него, освен традиционното приветствие, той посочил и препоръките си за това кой би трябвало да стане зам.-председател на ДПС и кой да влезе в Централното оперативно бюро на партията.

Членовете на Централния съвет, разбира се, се съобразили с тези препоръки и гласували според указанията. Сред тях обаче имало и недоволни.

Членовете на Централния съвет от Кърджали, както и тези от Хасково, се чувствали ощетени, защото нямали техен човек сред зам.-шефовете на партията. Даже в ръководството на младежката организация не попаднали. 

Единствено новоизбраният кмет на Кърджали Ерол Мюмюн успял да намери място в новия ЦОБ на ДПС. „Ние докарваме по 50 000 гласа на партията, а нас ни търсят само за гласовете…”, мърморели ощетените.

На Централния съвет на ДПС на 8-ми март за заместник-председатели бяха избрани Джейхан Ибрямов, Халил Летифов, Искра Михайлова, Айсел Руфад, Йордан Цонев, Станислав Анастасов и Илхан Кючюк.

В Центраното оперативно бюро пък попаднаха следните депесари: Рамадан Аталай, Севинч Солакова, Хамид Хамид, Ализан Яхова, Валентин Тончев, Танер Кабил, Левент Мемиш, Ерол Мюмюн, Марио Рангелов, Хасан Адемов, Севим Али, Радослав Ревански, Цветан Енчев, Танзер Юсеинов и Ибраим Зайденов.