Само в Lupa.bg: Доган връща в парламента бияча на Лютви Местан

Сокола разчита на ветерана Ремзи Осман за битката в Кърджалийско

Политика
15:00 - 02 Октомври 2024
4290
Само в Lupa.bg: Доган връща в парламента бияча на Лютви Местан

Ремзи Осман

Ахмед Доган връща в парламента бияча на Лютви Местан. Това е равносметката, която правят в Кърджали след окончателната подредба на листите. Става дума за ветерана Ремзи Осман, който цяло десетилетие не е бил депутат.

Почетният председател на ДПС, сега трансформирал се в сокол скитник (ако съдим по новото лого на Алианс за права и свободи), вади Ремзи Осман от листите на ДПС след гръмовен скандал в групата на движението през 2012 г. Тогава Осман е зам.-председател на групата и един от ключовите депутати на ДПС.

В изблик на емоции и гняв по спорен въпрос обаче Ремзи Осман налита на бой на председателя Лютви Местан. Негови колеги от този период в Народното събрание си спомнят как кърджалията буквално забил няколко шамара на Местан и го оставил безмълвен. Малко след инцидента Местан по стар обичай изтърчал при Доган да се жалва.

Заради непристойното поведение и унижението, което нанесъл на председателя на ДПС, Ремзи бил наказан с изваждане от листите за парламентарните избори през 2013 г. И така до днес. Сега обаче Доган връща Ремзи на бял кон в политиката, защото във войната с Делян Пеевски се нуждае от корави биткаджии в Кърджали. Ремзи Осман е от Черноочане, а настоящият кмет там е в лагера на Пеевски. Така че ветеранът Осман е натоварен със задачата да неутрализира кмета Айджан Ахмед. 

Както Lupa.bg писа преди няколко дни, Ремзи Осман в последния момент се озовава на второ място в листата за Кърджали, непосредствено след Ахмед Доган. За да му освободи място, Сокола жертва вярната Елван Атила, като я праща чак на пета позиция. „На предстоящите избори очаквам много тежък сблъсък между автентичното ДПС и групировката около Пеевски, защото цената на този сблъсък е бъдещето на България”, каза преди седмица за БНР Ремзи Осман.