Само в Lupa.bg: Домусчиев и Венци Стефанов лобират за Касабов!

Босът на Славия за пореден път изразил омразата си към Гонзо, Сираков не иска Бербатов

Спорт
18:15 - 13 Март 2024
11037
Само в Lupa.bg: Домусчиев и Венци Стефанов лобират за Касабов!

Два дни преди конгреса на БФС, на който трябва да бъде приета оставката на Борислав Михайлов и да бъде избран нов президент с нов Изпълком, напрежението се засилва. Двама от собствениците на клубове у нас - Кирил Домусчиев на Лудогорец и Венцеслав Стефанов на Славия, са изразили ясно своята позиция, а тя, че искат името на новия бос на българския футбол да бъде Михаил Касабов, научи Lupa.bg.

Кирил Домусчиев лично е уверявал определени клубове, че президент на БФС трябва да е Михаил Касабов, а ако това стане факт, нещата ще бъдат много добре за тях. Венци Стефанов също се е срещнал с някои свои колеги, а пред тях е изразил ненавистта си към Георги Иванов. Гонзо беше фаворит преди известно време, а тези, които лобират за него, са "подковавали" клубове с тлъсти суми, както ви информира преди нашата медия. Именно Славия издигна кандидатурата на Касабов.

Случайно или не, някои от букмейкърските къщи, които дават възможност на своите клиенти да залагат за президент на БФС, рязко промениха коефициентите. Фаворит вече е Касабов с 1.57, а втората позиция е за Димитър Бербатов с 2.25, което показва ясно накъде духа вятърът.

Наско Сираков и Левски няма да подкрепят Димитър Бербатов, тъй като босът на "Герена" не харесва идеята, че в Изпълкома на голмайстор №1 на националния отбор е включен Петър Ганев. "Сините" няма да подкрепят и един от легендарните си футболисти - Георги Иванов - Гонзо.

По-рано днес от друг кандидат за президентското кресло - Петьо Костадинов, се появи информация, че някои хора не спят и купуват гласове за конгреса. Полковника, както е известен във футболните среди мениджърът, знае името на човека, подал сигнал в СДВР и БФС за "пазаруването" на делегати, но не пожела да назове името му.

Lupa.bg се добра до вътрешна информация, че шансовете медиите да присъстват на конгреса, стават все по-големи. Преди дни изпълнителният директор на БФС Борислав Попов заяви, че журналисти няма да бъдат допуснати в залата в столичния хотел "Маринела", а самият конгрес ще се излъчва пряко на платформата Youtube. Медийният натиск върху настоящото ръководство на централата започнал да се засилва, което го е накарало да преосмисли за казуса с присъствието в залата. Почти сигурно е, че това ще стане с гласуване на делегатите в началото на конгреса.