Само в Lupa.bg: Дрогирани и пияни объркаха графика на метрото

Пънкарка, скейтър и фен на Левски смутиха гражданите и събраха полицията

Новини
13:50 - 27 Април 2019 (обновена)
2383
Само в Lupa.bg: Дрогирани и пияни объркаха графика на метрото

Звучи като виц, но не е. Рано тази сутрин, няколко часа след Разпети петък и когато има вече транспорт в София, три елемента нарушиха графика софийското метро.

Репортер на Lupa.bg се натъкна на случката на станция "Летище "София", която възмути част от ранобудните и бързащи за работа столичани.

Пънкарка с лилава коса, тънък чорапогащник, мини пола и кубинки, беше заспала в последната мотриса, а един от контрольорите се опитваше да я накара да слезе. Тя нито приемаше, нито предаваше.

Същото беше и положението със скейтър, който също в неадекватно състояние, спеше няколко седалки от пънкарката.

"Изглеждат дрогирани. Имате ли нужда от помощ, аз съм лекар", предложи услугите си дама на средна възраст, чакаща метрото да потегли към центъра на столицата.

Още един, който трябваше да свали полицията, беше млад мъж, на видима възраст около 23 години и със суитчър на Левски. Единствен от тримата той беше в що-годе прилично състояние, изключвайки калните обувки и мръсните панталони.

Повече от 15 минути двама полицаи, заедно с двамата контрольори, опитваха да събудят и накарат пънкарката и скейтъра да станат и да слязат от мотрисата.

"Боже, какъв хубав празник е, а тези младежи на какво приличат!", сподели с тъга възрастна дама, която се прекръсти след тези си думи.

През това време метрото, което идваше от станция "Софийска света гора", нямаше възможност да влезе към станцията, а в него имаше доста служители на летището, както и пътници, бързащи за своя полет.

В крайна сметка само момчето със сиутчъра на Левски имаше лична карта и полицаите го оставиха на мира и той се върна в посока към центъра.

Двамата - пънканката и скейтърът, бяха свалени и полицията се зае с тях до установяване на самоличността им.