Само в Lupa.bg: Дясната ръка на Корнелия "троли" с фалшиви профили във фейсбук

У нас
13:50 - 05 Юни 2020
12019
Само в Lupa.bg: Дясната ръка на Корнелия "троли" с фалшиви профили във фейсбук

Дясната ръка на БСП шефката Корнелия Нинова - секретарката на тясното ръководство и на партийната телевизия БСТВ, Вяра Емилова, ползва десетки фалшиви профили, с които води кампанията на началничката си за предстоящия пряк избор за лидер през септември, алармираха пред Lupa.bg будни социалисти.

Свидетели на шашмата заподозрели Емилова още преди месец, след като многобройни нови профили в социалната мрежа фейсбук се нароили за кратко време да пускат статии и коментари в няколко известни БСП групи в защита на Нинова. Същото правел и пиарът на Корнелия Нинова отскоро - Васил Самарски, който пък "тролел" в социалните мрежи основно с женски имена. 

Междувременно битката на Нинова да запази поста си става все по-ожесточена. Опоненти на мизийската бесепарка твърдят, че тя не вади нито лев лични пари, за да промотира идеите си в избрани медии, а това се случвало от партийния бюджет, въпреки многомилионните дългове на партията, натрупани в последните месеци.

Няколко са вече сайтовете, които напълно обслужват кампанията на червената шефка, въпреки че официално тя не е стартирала. В същото време по БСТВ гласът на вътрешната опозиция е напълно заглушен и дори депутати и ръководители на общински и областни структури получават откази за участия в партийната кабеларка.