Само в Lupa.bg: Дясната ръка на Нинова: Водачите са ни виновни за изборната загуба

Политика
16:25 - 05 Април 2021
11386
Само в Lupa.bg: Дясната ръка на Нинова: Водачите са ни виновни за изборната загуба

Дясната ръка на покрилата се след драматичната изборна загуба председателка на БСП Корнелия Нинова - нейният съветник Йордан Татарски, излезе на амбразурата да брани шефката си и обяви, че виновни за незавидното трето място по доверие към левицата от народа са... водачите на БСП. Малко преди Нинова да обясни на пресконференция, че част от причините за провала на партията се крие сред самите бесепари, без да назове никого с имена, политическият й гуру, който е бивш шеф на кабинета на Росен Плевнелиев в МРРБ, изплю камъчето.

Ето как разсъждава съветникът от Кочериново, станал известен не само с мустака си, заради който Кирил Добрев упорито го нарича "Милко", а не "Данчо", но и със стихоплетния си талант, изявен като оди за Нинова: 

"Освен КОВИД 19, за ниският изборен резултат на БСП има множество причини, които ще изложа пред националното ръководство. Като пряк участник в изборите ще споделя само, че голям принос имат не малко водачи на листи и множество кандидати, които работиха само за себе си, поставяйки личния си интерес над партийния интерес. И тези лица, навярно ще прехвърлят персоналната си тежка вина на Корнелия Нинова, което ще е недостойно и нечестно" (запазваме оригиналния правопис на автора - б.р.). 

Припомняме, че листите на БСП бяха предложени и гласувани от Националния съвет на пленум, като водачите бяха спуснати директно от централата на "Позитано" 20 по лични препоръки на Нинова. 

По информация на Lupa.bg Татарски е вбесил голяма част от социалистите по високите етажи, както и някои от първенците в списъците за изборите, които се готвели да му търсят публично обяснение за тежките обвинения. 

А от фейсбук профила на Татарски се вижда, че първа да защити неговата теза се е хвърлила дамата с фалшивата диплома за висше, разследвана от прокуратурата - Десислава Йорданова, която бе принудена да хвърли оставка като шефка в община "Родопи".