Само в Lupa.bg: Елена Поптодорова и Чирков заговорничат срещу министър

Двамата оплюха човек от кабинета на Бойко Борисов, бил „пълен боклук”

Любопитно
09:00 - 16 Март 2019
2125
Само в Lupa.bg: Елена Поптодорова и Чирков заговорничат срещу министър

Печално прочулата се с кражба на козметика от летището във Варшава Елена Поптодорова и проф. Александър Чирков заговорничат срещу министър. Lupa.bg излови тандема в известно софийско заведение по време на оживена дискусия срещу управник от кабинета на Бойко Борисов. Бившият ни посланик в САЩ и светилото в кардиохирургията се обединиха около тезата, че въпросният министър е „пълен боклук”, дочу нашият репортер.

Заговорниците все пак имаха благоприличието да не споменат името или ресора на своя „враг”, но предвид формата на спявката се предполага, че иде реч за здравния министър Кирил Ананиев. Остава тайна и какъв е поводът за гневните изблици на Елена Поптодорова и проф. Чирков.

Преди две години преводачката на Тодор Живков влезе в световните медии с кражба на скъп крем от летището във Варшава. Елена Поптодорова беше задържана на аеропорта „Фредерик Шопен” на 27 февруари 2017-а при завръщането си във Варшава три дни, след като бе установено, че е откраднала козметиката от безмитния магазин на летището. От материалите, събрани от Районната прокуратура на Варшава - Охота става ясно, че кражбата е извършена на 24 февруари в 10,26 ч. Всички действия на Елена Поптодорова и движението ѝ са проследени с камерите за наблюдение.

В средата на февруари тази година присъдата ѝ влезе в сила, съобщи „Монитор”, като се позовава на съдебния репортер от TVNWarszawa Пьотр Махайски. Оказа се, че Окръжният съд във Варшава е отхвърлил протеста на прокуратурата и оставил в сила наказанието, постановено от първоинстанционния съд през октомври м. г. - условно прекратяване на производството с едногодишен изпитателен срок, опция, предвидена от полския Наказателен кодекс.