Само в Lupa.bg: Ето как се завършва "Счетоводство" в УНСС (СНИМКИ)

Общество
17:15 - 20 Юли 2020
10630
Само в Lupa.bg: Ето как се завършва "Счетоводство" в УНСС (СНИМКИ)

Поредна гавра с висшето образование у нас разкри група в социалната мрежа фейсбук за платени курсови и дипломни работи, видя репортер на Lupa.bg. Въпреки че съдържанието й е завоалирано, се вижда ясно, че "клиенти" на разработчиците са студенти от УНСС, които не просто разчитат да изкласят с един-два проекта, а директно завършват бакалавърски и магистърски програми с чужд труд, солидно заплатен. 

От скрийншотове, публикувани лично от авторите на страницата, се вижда, че неин потребител е успял да вземе шестица в началото на месеца по иначе сложната специалност "Счетоводство" и конкретно в направлението "Счетоводство и стандартизация в публичния сектор". 

По наша информация мизата за разработване на магистърка теза в хуманитарна специалност е около 200 лева. Над 400 обаче скача цената за точните и естествените науки, там, където се иска дипломна работа, не държавен изпит. Разбира се, и за оценяването на правоспособност по конспект, също е измислен вариант - със специални устройства, предоставяни на кандидат-висшиста, чрез които той си взима шестицата с нула знания. 

Далеч по-евтино излиза разработването на курсова работа или проект, като там цените варират между 20 и 50 лева, отново в зависимост от професионалното направление. Прави впечатление, че основните запитвания към разработчиците идват от студенти в УНСС, ХТМУ, Нов български университет и много по-рядко от възпитаници на СУ, Техническия университет и вузове в страната.