Само в Lupa.bg: Ето кой подучи Асен Василев с „да го ду*ат бедните”

Московчанката Аня Павлова прибира €150 на час за кризисен пиар, измисли и репликата на Радан „Бай Х*й”

Политика
21:21 - 21 Юни 2022
25110
Само в Lupa.bg: Ето кой подучи Асен Василев с „да го ду*ат бедните”

Асен Василев днес възмути пишман пуританите в парламента с репликата „Да го ду*ат бедните беше политиката на ГЕРБ”. Любен Дилов-син, за да демонстрира висока ерудиция, обясни, че идва от филма „История на света” на Мел Брукс, където комикът е режисьор и същевременно играе една от главните роли.

„Терминологията на Василев беше изцяло в еротичното, убеден съм, че той не знае кой е Мел Брукс и откъде е тази фраза, тоест това, което каза, значи го мисли”, заяви смело депутатът от ГЕРБ в коментар на думите на вицепремиера от парламентарната трибуна, казани в рамките на дебата по вота на недоверие.

Lupa.bg, обаче, разкри, че зад уж изпуснатата фраза стои добре планирана пиар стратегия, измислена от най-добрия кризисен PR у нас – рускинята Аня Павлова.

Московчанката, дошла у нас уж да учи в шивашко училище, е съпруга на социолога Юлий Павлов, брат на Любомир Павлов – Пъпката.

В миналото блондинката е била омъжена за Евгений Дайнов, с когото се развела, за да свие семейно гнездо с брата на Любо Пъпката.

Нашият източник обясни, че Аня Павлова е смятана за топ експерт в кризисния пиар и, очевидно, в момента работи за правителството на „Продължаваме промяната”.

Цената ѝ не е по джоба на всеки – 150 евро на час, т.е., за стандартен 8-часов работен ден сумата набъбва до 1200 евро.

Любопитен факт е, че думите на Радан Кънев за „Бай Х*й”, които предизвикаха див скандал през октомври 2016-а, също са по нейна идея. Любопитна вметка е, че с „Бай Х*й” Аня Павлова се обръщала към личния си шофьор.

Според източника на Lupa.bg клиенти на московчанката през годините са били Красимир Каракачанов, Николай Цонев, Радан Кънев, Пламен Орешарски, а сега и министрите на Просто Киро.

За пиарката се знае, че работи сама, но приема поръчки от Моника Станишева в офиса си, разположен близо до сградата на Министерството на вътрешните работи в центъра на София.

Иначе репликата, с която Асен Василев скандализира депутатите, се казва в римския Сенат, според версията на Мел Брукс.

Председателят пита:

- Сенатори, ще продължаваме ли да строим палати за богатите или ще се захванем с една по-благородна кауза и ще осигурим жилища за бедните? Как ще гласува Сенатът?

При което всички сенатори стават, протягат ръце нагоре и се провикват:

- „Да го духат бедните!”