Само в Lupa.bg: Евксиноград посреща сезон без министри

Общество
15:00 - 22 Юли 2020
2959
Само в Lupa.bg: Евксиноград посреща сезон без министри

Дворецът "Евксиноград" и луксозните ремонтирани бунгала остават без министерско присъствие това лято, научи Lupa.bg. По наша информация резервациите в резиденцията на властта край Варна са паднали с над 60% този сезон и чак идната седмица се чакат първите представители на кабинета в дом "Тунела" и във Фердинандовата къща. Освен това онези министри, престрашили се да се отправят на черноморска почивка без страх от коронавируса, щели да прекарат в реновираните апартаменти само по един уикенд. 

Въпреки че премиерът Бойко Борисов все още не е разпоредил как ще почиват министрите през август, много от тях са настроени изобщо да не излязат в полагаемия си отпуск заради заявките от вчера след петия неуспешен вот на недоверие срещу кабинета, че ги чака много работа до края на мандата. А Слънчевото бунгало, запазено специално за министър-председателя, най-вероятно ще си остане празно. 

Депутати също могат да се възползват от възможностите на резиденцията, но при определени условия. В същото време базата на парламента в Слънчев бряг е заета основно с чиновници от сградата на площад "Народно събрание" 2 и заради занемарените условия не е предпочитано място от народните избраници. За сметка на това те окупират съседните луксозни комплекси в Несебър и "Св. Влас", както всяка година, а най-заможните сред тях обикновено летуват в чужбина, но тази година отново вирусът се оказва пречка пред тях. 

Иначе цените в "Евксиноград" са запазени в сравнение с миналата година и при възможност и простолюдието може да се възползва от тях. В активния сезон най-евтино излиза нощуването в хотела на двореца, където стойността е 150 лева, а най-скъпо е във Вила "Чинар", която се търгува за 600 лева на нощ.