Само в Lupa.bg: Фенове на Локо Пд нападнаха полицията, ад под Тепетата (СНИМКИ)

Спорт
15:28 - 16 Май 2019
4682
Само в Lupa.bg: Фенове на Локо Пд нападнаха полицията, ад под Тепетата (СНИМКИ)

Феновете на Локомотив Пловдив имаха голям повод за радост - тимът спечели Купата на България след победа вчера над градския съперник Ботев с 1:0.

В такива моменти лошото се забравя, а остават само хубавите спомени. Някои от привържениците на Локомотив закъсняха за финала, други влязоха чак второто полувреме. И причината не е в самите фенове, както биха заподозрели някои. Този път главната вина е в организацията от страна на полицията, която ескортира от Пловдив до София агитките на двата отбора.

"Забавиха ни с няколко часа на тръгване и хората бяха изнервени. Стигна се и до стълкновения, псувни, което е нещо нормално - коментира за Lupa.bg един от лидерите на агитката на Локомотив Пловдив. - Беше предвидено да тръгне нашият ескорт в 14:00 часа, но заради ония папагали (б.а. - Ботев Пд) ни забавиха с час и половина. 30 автобуса и още стотици коли потеглиха към София, но времето вече беше малко. На магистралата задръстване, в София влязохме в час пик и отново мазало по "Цариградско шосе". Набутаха ни в бус лентата с ескорта, но полицейските коли не се движеха почти, а от софийските им колеги също никакво съдействие. Не ни пуснаха и да слезем да се качим на метрото".

Феновете на Локомотив са били бесни и някои от тях са влезли в сериозни пререкания и пред паркинга на храм паметника "Александър Невски", който беше отреден за бяло-черната агитка.

"Добре, че хората със знамената, плакатите и хореографията бяха тръгнали по-рано и бяха вече на стадиона. Като вървяхме към националния полицаите се държаха пак грубо и надменно - побутваха ни като добитък, не ни даваха да си купим вода и храна по пътя, за да ни закарат по-бързо към стадиона. Ние също бързахме, но организацията беше под всякаква критика", сподели друг фен на Локо.

Лидерите на агитката са потърсили връзка с хора от БФС, но им е отказано съдействие.

"Потърсихме чрез пресаташето контакт с организаторите на финала и по-специално с Атанас Караиванов. Помолихме да забавят малко началото, тъй като сме още по път. Но от другата страна отново никакво съдействие, телефоните останаха безмълвни след първото ни позвъняване. Това, ако беше в Англия или някоя друга нормална държава, щеше да има друг отзвук и развитие - щяха да изчакат публиката да влезе на стадиона, както е правено не един и два пъти", сподели разгневен един от тарторите.

След края на мача отново публиката на Локо Пд е държана на стадиона - за да се радва с отбора и Купата, а след това и за да изчака отново изтеглянето на феновете на Ботев Пд.

Основната група привърженици на Локомотив се прибрала към 2:00 след полунощ в Пловдив и директно към клубния стадион "Лаута".

"Там веднага започна още по-голям купон - с трофей и със заря. До сутринта Пловдив беше огласян от нашите песни, а папагалите ги нямаше никъде. Сега и пет мача поред да ни бият, вече няма значение, ние спечелихме най-важното битка!", коментираха със задоволство феновете на смърфовете.

Тази вечер купонът продължава - в 18:00 пред общината в Пловдив Купата на България ще бъде показана пред феновете на Локомотив, тъй като голяма част от симпатизантите на тима не са имали възможност да пътуват до София, а искат да станат съпричастни на това щастие и да го споделят с останалите.