Само в Lupa.bg: Фирмите за почистване бойкотират Терзиев, затова София е осеяна още с дървета (СНИМКИ)

Жителите на "Овча купел" са се справили по-добре с коледната украса

Новини
20:30 - 08 Декември 2023
11107
Само в Lupa.bg: Фирмите за почистване бойкотират Терзиев, затова София е осеяна още с дървета (СНИМКИ)

София продължава да тъне в мизерия и мръсотия още при първия мандат на Васил Терзиев - новият кмет на столицата. След ветровете и обилния снеговалеж преди доста време, доста дървета бяха изпочупени и трагедията стана огромна - скъсани кабели за ток, блокирани пътища и т.н. Към днешна дата това продължава, а никой не си прави труда да почисти. Причината - фирмите за почистване, които са с изтичащи договори, бойкотират новия кмет Терзиев.

45-годишният софиянец, който спечели балотажа на изборите срещу Ваня Григорова, е отказал да поднови контрактите им, а от своя страна натиска да се вкарат приближени нему фирми, които да започнат да се занимават с почистването на столицата.

Да не говорим, че из софийските тротоари като по чудо няма хора с изпотрошени крайници, особено по тъмно, тъй като някъде изпочупени шахти и капаци стоят вече близо месец без да бъдат отремонтирани.

В същото време в групата "Забелязано в София" във Фейсбук бяха публикувани забавни снимки - как жителите на столичния квартал "Овча купел" са се справили с този проблем. Те са събрали огромни количества дървета и клони, наредили са ги във формата на клада, а впоследствие са ги украсили, тъй като се задават коледно-новогодините празници и искат да им е по-уютно и да не гледат сивотата.

Под снимките има и интересни коментари. Един от тях е на Жулиета Иванова: "В центъра на София до Министерство на земеделието - същата работа, каквото живущите разчистиха, си стои по тротоара. Тъкмо може да пусне корени и да пораснат нови дървета!"

Еди Пенев добява: "Цяла София е в това положение".