Само в Lupa.bg: Габриел и Илиана Иванова се сбили за евролистата на ГЕРБ

Едната искала да остане еврокомисар, другата била кръвно обидена на Борисов

Политика
15:46 - 09 Май 2024
12758
Само в Lupa.bg: Габриел и Илиана Иванова се сбили за евролистата на ГЕРБ

Бившият еврокомисар Мария Габриел, която беше на косъм и от поста премиер, е кръстосала шпага със заместничката й в Брюксел Илиана Иванова. Двете са имали челен сблъсък по темата кой да води евролистата на ГЕРБ, научи Lupa.bg от свидетели на свадите.  

Женският „бой” между двете обаче ядосал лидера на партията Бойко Борисов и той одмах решил за урок да бие по един шут и на двете.

Всъщност битката между амбициозните дами от ГЕРБ му дошла дюшеш, защото Борисов и без това се чудел как да се отърве от Габриел, която отдавна изпуснал от своя контрол и никой в партията не възприемал като една „от нашите”.

След като Мария Габриел се върна в България, за да участва в сглобката, на нейно място в Брюксел бе назначена Илиана Иванова. Сега обаче Иванова напирала да поведе листата на ГЕРБ, защото длъжността в Брюксел й се усладила и тя вече крояла планове как да стане редовен еврокомисар след изборите на 9-и юни.

Междувременно, за да избегнат медийните скандали и черния пиар, от ГЕРБ започнаха да пускат слухове, че Мария Габриел сама пожелала да остане встрани от листите, защото имала свои планове за кариерата си. Това обаче изобщо не отговаряло на истината, а тя е, че е натирена лично от Борисов.

Все пак на неуспялата премиерка й било обещано, че ще получи адекватен пост, след като минат и изборите за роден парламент.

Въпреки това Мария Габриел в последно време била посърнала и напълно неузнаваема заради унижението, което претърпяла. Тя не криела, че е изключително обидена на Бойко Борисов, който я използвал и захвърлил като носна кърпичка. Както всъщност постъпи с редица кадри на ГЕРБ през дългите години във властта.