Само в Lupa.bg: Габриела Пеева кротка и послушна в килията

Жената на убития Пейо е разделена от майка си в ареста

Общество
16:09 - 09 Февруари 2024
6273
Само в Lupa.bg: Габриела Пеева кротка и послушна в килията

Съпругата на убития Пейо Габриела вече 9 дни е в ареста на „Г.М. Димитров”. За разлика от майка си Красимира, която при задържането й, изпадна в истерия, тя приема спокойно лишаването й от свобода и не създава грижи на надзирателите, научи Lupa.bg от източници в правосъдното министерство. Двете жени са в различни килии, допълниха от ведомството на Атанас Славов.

Докато е под домашен арест, тя е имала достатъчно време, да се подготви за предстоящото дело, да потърси помощ, да скрие евентуално улики или да се примири с това, което я очаква.

Според психолози, младата жена има високо мнение за себе си и смята, че заслужава повече от живота.  Тя не е имала проблеми със създаването на любовни връзки, но е очаквала от своите партньори много. Те не са задоволили нейните потребности и тя е изпитала силно разочарование. Именно това е провокирало да мисли за убийство.

 „Това обаче може да говори както за характеропатия, така й за отключено биполярно разстройство”, коментират пред Lupa.bg психолози.

Според тях странна е връзката между майката и дъщерята. Обикновено убийствата не се замислят и извършват от двете жени.

Любопитно е, че начинът, по който е умъртвен Пейо, напомня забранената от международно право гарота -  инструмент за удушаване, който представлява специално пригоден за целта стол с висока облегалка, към който се фиксира тялото на жертвата, докато палачът затяга със специални ръкохватки примката около врата на осъдения. В случая е използвана шофьорската седалка на автомобила на Пейо и най-вероятно въже, с което от задната седалка е душен.

Припомняме, че 44-годишният Пейо Пеев беше открит мъртъв край хижа „Алеко” на Витоша на 18 януари. Безжизненото му тяло стояло на пасажерската седалка в опожарена кола. Жертвата е била удушена, а след това пожарът – инсцениран. Обвинени бяха съпругата на Пейо – Габриела и майка ѝ.