Само в Lupa.bg: Гарван се вряза във Венета Райкова!

Пернатото прати телевизионната водеща в болница, тя е в шок

Новини
11:33 - 23 Май 2019
25486
Само в Lupa.bg: Гарван се вряза във Венета Райкова!

На нещо много странно и плашещо за мнозина се случи на телевизионната водеща Венета Райкова. Зависи и от каква гледна точка се погледне на случката - черен гарван се вряза в главата на 45-годишната журналистка, научи Lupa.bg.

Стресът е бил голям, а Райкова прибегнала до услугите на медицински лица.

"Благодаря от сърце на дежурната сестра, която ми постави инжекцията против тетанус, и на дежурния хирург в Пета градска болница в София. Днес ми се случи нещо странно - гарван ми се заби в главата, болката е поносима, но стресът е голям", сподели Венета Райкова.

Тя продължи с размислите за този знак от съдбата. Гарванът като символ е говореща птица, смятана за пророчица. Гарванът и вълците са най-често срещаните приятели и спътници на примитивните богове, както и на мъртвите.

"А може точно гарванът да ме е спасил от нещо по-страшно, след като ми се заби в главата и ми се наложи да отида в болница. Той ме отклони от пътя, по който бях тръгнала. Кой знае... По принцип знам, че гарванът е връзката с оня свят и душите на умрелите", каза още разтревожената дама.

В алхимията, заедно с черепа и гроба, гарванът е символ на почернянето и умъртвяването, първият етап на ритуалната смърт в земния свят, "пръст си и на пръст ще се превърнеш".