Само в Lupa.bg: ГЕРБ кани фолк певци в листите за депутати

Политика
16:50 - 22 Януари 2021
12301
Само в Lupa.bg: ГЕРБ кани фолк певци в листите за депутати

Днес стана ясно, че в ГЕРБ започват номинациите за кандидат-депутати. Lupa.bg обаче научи някои любопитни подробности около пазарлъка за листите. Този път партията щяла да заложи на по-широка гражданска квота, а в нея, за цвят, щели да блестят и фолк певци.

Налагало се партията да наблегне на гражданската квота - в която да включи активни лица, които са добре приети в обществото, тъй като голяма част от народните представители в момента били лансирани от бившия зам.-шеф на ГЕРБ и настоящ опонент на Борисов Цветан Цветанов.

"80% от парламентарната група са хора на Цветанов”, подчерта в тази връзка наблюдател на политическите процеси у нас. 

Точно това налагало „голямото проветряване”, за което говореше Бойко Борисов още през лятото. Освен лоялните на Цветанов, ГЕРБ щели да се освободят и от тези, които не демонстрирали активност в работата си -  не се изказвали от трибуната, нямали законодателна инициатива т.н. С две думи – предстояла поголовна чистка.

Освен това съвсем не се пренебрегвал и вариантът известни фолк певци и певици да намерят място в листите. Наши източници от парламента разкриха, че с няколко от тях дори вече са водени разговори. И повечето се били съгласили, защото заради пандемията и липсата на участия портфейлите им били доста изтънели.

Самите листи с кандидат-депутатите пък щели да се редят от бившия финансов министър Владислав Горанов и медийния гуру Георги Харизанов. Двамата са натоварени с тежката задача от лидера на партията Бойко Борисов, който обаче накрая щял лично да одобри кандидатите за народни представители на ГЕРБ.