Само в Lupa.bg: Гергов и Нинова заровиха томахавката заради парите на БСП

Общество
18:40 - 25 Септември 2020
4886
Само в Lupa.bg: Гергов и Нинова заровиха томахавката заради парите на БСП

Пловдивският социалист Георги Гергов и новоизбраната лидерка на БСП за втори мандат Корнелия Нинова най-накрая заровиха томахавките в името на общо бъдеще на левицата без трусове. До консолидацията се е стигнало миналата седмица след тежки преговори между "Позитано" 20 и офиса на Гергов, научи Lupa.bg, а днес то бе и медийно подплатено с интервю в сайта "Епицентър". 

"Всеки може да си прави дребни сметчици, но тук става въпрос за нещо, което е много важно за БСП и за Бългрия - трябва да излезем обединени, силни и единни, за да можем да преодолеем кризата и да изпълним мисията на БСП - да мислим за народа", казва Гергов. Всичко, което искал било да види БСП истинското - това, което била партията. И съобщи, че чака от Нинова единението, за което бленувал. 

"Аз мога да преглътна всичко. Не ме притеснява. В името на партията съм готов всичко да загърбя! Повярвайте ми! Всеки може да си прави дребни сметчици, но тук става въпрос за нещо, което е много важно за БСП и за България - трябва да излезем обединени, силни и единни, за да можем да преодолеем кризата и да изпълним мисията на БСП за държавата. Стига сме писали програми, стига сме робували на клишета, трябва да покажем на народа, че мислим за него", емоционално споделя още бизнесменът. 

А висши социалисти от "Позитано" коментират, че съюзът е бил скрепен и с обещание финансовото състояние на БСП да се подобри веднага по 2 линии - Гергов да удари няколко спешни парични инжекции и да не повдига темата за евентуални нарушения в разходването на средствата от партийната субсидия. 

А най-върлите опозиционери на Нинова са на мнение, че именно собственикът на ЦУМ се очаква да отвори портата и за евентуална коалиция между БСП и ГЕРБ след парламентарните избори.