Само в Lupа.bg: Главният прокурор гледа театър на рождения си ден (СНИМКИ)

Общество
23:10 - 19 Декември 2019
9225
Само в Lupа.bg: Главният прокурор гледа театър на рождения си ден (СНИМКИ)

Новият главен прокурор Иван Гешев отпразнува днешния си рожден ден като заведе семейството си на театър, видя репортер на Lupa.bg. Обвинител номер 1, който вчера официално встъпи в длъжност и пое щафетата от Сотир Цацаров, днес става на 49 години.

Роденият под знака на Стрелеца магистрат явно бе предпочел да се забавлява с близките си като изгледа с тях най-актуалната комедия в Сатиричния театър "Телевизионна мрежа", чиято втора премиера бе тази вечер.

Гешев бе охраняван от десетима гардове на НСО, които по никакъв начин не притесниха препълнената зала с присъствието си. Част от тях вардеха висшия магистрат пред театъра. Lupa.bg научи, че главният прокурор отдавна бил купил 8 билета за семейството и за охраната си, тъй като бил любител на театъра. Бившият главен прокурор и настоящ шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров също често бе забелязван да ходи на театър по време на 7-годишния си мандат.

Главният прокурор (крайният вдясно) стана на крака да уважи актьорите след края на премиерата на спектъкала "Телевизионна мрежа" в Сатиричния театър

На реда зад Иван Гешев по случайност се настани конституционният съдия и бивш председател на Върховния административен съд Константин Пенчев, който използва случая да поздрави новия главен прокурор и да му пожелае на добър час в нелеката мисия да бори престъпността.

Обвинител №1 демонстрира бащински чувства към дъщерите си, като преди началото на спектакъла разговаряше с тях усмихнат, а след това ги прегърна и излезе от залата заедно с тях и в компанията на жена си. Гешев видимо се забавляваше на спектакъла, поставен по хитовия филм "Телевизионна мрежа", а накрая заедно с останалите зрители дълго и на крака аплодира Калин Сърменов и Малин Кръстев, които са в главните роли, както и останалите актьори от постановката.

Иван Гешев аплодира трупата на Сатиричния театър навръх рождения си ден

След края на премиерата Иван Гешев се отдаде на раздумка с шефа на Съюза на артистите Христо Мутафчиев и изчака във фоайето на театъра, за да поздрави директора Калин Сърменов.


Макар филмът да излиза на екран преди повече от 40 години днес темите, които се обсъждат в "Телевизионна мрежа" са повече от актуални и засягат както обществото, така и политиката. Борбата за рейтинг и за това как медиите манипулират хората - това е основният сюжет в комедията, поставена от режисьора Андрей Аврамов в Сатирата и която се очертава да се превърне в хит. А зрителите разбират и как всъщност медиите ги лишават от чувствителност и в борбата за рейтинг са готови на всичко. Също, както и политиците, и бизнесмените.