Само в Lupa.bg: Гриша Ганчев олеква с милион!

Бившият собственик на ЦСКА дава допълнителни премии на олимпийските ни шампиони в борбата

Новини
14:00 - 15 Август 2024
4890
Само в Lupa.bg: Гриша Ганчев олеква с милион!

Банковата сметка на Гриша Ганчев ще намалее с един милион лева! Бизнесменът от Микре, който доскоро беше собственик на футболния ЦСКА, е обещал допълнителна премия от по 250 000 евро за всеки златен медалист в борбата от Олимпийските игри, научи Lupa.bg.

Ганчев още преди надпреварата в Париж е дал дума, а и това беше една от причините той да се намира на трибуните в залата, когато се състезаваха нашите момчета.

Шампиони станаха Семен Новиков и Магомед Рамазанов.

Роденият в Харков 26-годишен Семен Новиков вече е и №1 в световната ранглиста с борци от класическия стил в категория до 87 кг. Успехът на нашето момче го изстреля на върха с общо 64 000 точки.

Свободнякът Рамазанов, който е роден в Дагестан, спечели олимпийското злато в категория до 86 кг.

Министерство на спорта обяви още преди Игрите премиите за всички медалисти от френската столица, като тези, изкачили се на първото място на почетната стълбичка, ще получат по 250 000 лева. А общата сума, която ще бъде изплатена от държавата на нашите спортисти, е 1 794 000 лева.

Гриша Ганчев, на който слабост му е борбата, се радвал безумно на успехите на неговите момчета, на които е подал ръка преди време.

Само за Новиков той е инвестирал в подготовката му милион лева, така че обявената извънредна премия за двамата ни олимпийски шампиони в борбата, не е никакъв проблем и той ще се раздели с кеф с нея.