Само в Lupa.bg: Гробарят Георги погребвал върху мъртъвци

Общество
17:45 - 25 Май 2022
5503
Само в Lupa.bg: Гробарят Георги погребвал върху мъртъвци

Голяма част от ковчезите на траурния агент Георги Енев били полагани върху гробове от 60-те години на миналия век в село Клисура, научи Lupa.bg от полицейски източници. Сигнали за това били подавани още през 2019 г. от жители на селото. 

Местни хора са разказали, че вандали разкопават гробове от преди 9 септември с надеждата да намерят злато. От полицията обаче никой не им обърнал внимание. Едва, когато свещеник подал сигнал за незаконната дейност на Георги Енев, криминалисти се заели с него.

„Привечер отчето ми сигнализира, че са видели човешки останки на нерегламентирано място. Самите гробари са обърнали внимание на свещеника“, каза кметският наместник на Клисура Камелия Димитрова.

Георги Енев погребвал, вместо да кремира, и в храсталаците на стария гробищен парк, който е потънал в гъста растителност и не се поддържа, тъй като капацитетът му е изчерпан. Погребения в него вече не се извършват.

Траурният агент Георги Енев, който вече е задържан, е криминално проявен. Той е вземал по 1000 лв. за кремация. Предавал е урни с пепел на роднините на починалите, това съобщи на брифинг говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова.

Откритите от полицията трупове край Клисура са на три жени и на четирима мъже. Намерени са празни ковчези в микробуса на Енев. В офиса, който е ползвал са иззети документи, които се анализират. Наемал е хора, които да копаят. Някои са разпитани. Самоличността само на единия е установена. Той е живеел в Банкя, починал е през януари тази година. Разпитват се неговите роднини.

Уродливият бизнес с трупове, в който участват българи, не е от вчера. Тялото на великия Чарли Чаплин беше похитено от Ганчо Ганев 3 месеца след неговата смърт през 1977 г.  Ганчо Ганев заедно с поляка Роман Вардас поискаха от вдовицата на Чаплин 600 000 долара, за да върнат тленните му останки. Двамата бяха заловени и съдени. Те получиха 4 години затвор и 18-месечна условна присъда.