Само в Lupa.bg: Херо Мустафа пя с Кеца и с Богдана Карадочева

Нещо за четене
11:30 - 23 Декември 2019
9040
Само в Lupa.bg: Херо Мустафа пя с Кеца и с Богдана Карадочева

На коледно тържество в посолството на САЩ в София американският посланик Херо Мустафа изпя заедно с Васил Найденов и Богдана Карадочева хита на Стефан Димитров и Маргарита Петкова "Нова година", научи Lupa.bg. В изпълнението се включиха всички щатски дипломати у нас, които присъстваха на коледното парти в мисията. Това бе специалният поздрав на посолството на САЩ към българите по случай Новата 2020 година.

"На коледното тържество в американското посолство специални гости бяха Богдана Карадочева, Васил Найденов и Стефан Димитров. Посланикът на САЩ г-жа Херо Мустафа посрещна сърдечно звездата на България с: "А, Васил Найденов - Кеца", а търговското аташе неочаквано запя "Телефонна любов". Празникът завърши с песента "Нова годино", която дипломатите и техните деца изпълниха на перфектен български език под акомпанимента на композитора Стефан Димитров. Атмосферата беше изключително приятна, както спонтанно споделиха Богдана Карадочева и Васил Найденов", узна Lupa.bg от официалната фен страница на Васил Найденов във фейсбук.

Текстът на популярната песен е на поетесата Маргарита Петкова, а музиката и аранжиментът са на Стефан Димитров.

"Нова годино, нова годино, добре си дошла!

Нова годино, нова годино, с узрели жита.

За много години, за много години си пожелай.

Много години, здрави и мирни, за теб, роден край."

Припевът от празничната песен знаят много българи, а към тях вече се присъедини и американският посланик Херо Мустафа, която за кратко време научи родния ни език. В началото на декември Стефан Димитров е поканен лично от Херо Мустафа да помогне на дипломатите в изпълнението на песента. Композиторът пък предложил на посланика на САЩ да доведе и Богдана Карадочева и Васил Найденов и така всички заедно да пеят на коледното тържество. "От посолството подскочиха от радост. Питаха ме, дали ще дойдат. Аз им отговорих, че това са хора с балкански сърца и няма да откажат", разказа наскоро пред БНТ самият Стефан Димитров и добавя, че едно време и през ум не му е минавало, че ще получи покана от американското посолство.

Това е хитът на Стефан Димитров, изпълнен от Богдана Карадочева и Васил Найденов без Херо Мустафа: