Само в Lupa.bg! Хората в шок: Банда за отвличане на деца вилнее в Провадия!

Убийците на 13-годишната Александра са в затвора, но похищенията не секват, ядосват се местните

Ексклузивно
14:55 - 03 Декември 2019
5765
Само в Lupa.bg! Хората в шок: Банда за отвличане на деца вилнее в Провадия!

Нов случай на изчезнало момиче в Провадия нажежи страха на местните. Хората смятат, че в града им вилнее банда за отвличане на деца. Преди 3 години оттук изчезна и 13-годишната Александра, която беше намерена мъртва. Полицията днес издирва 15-годишната Никол, детето е в неизвестност от пет дни.

Никол Любенова напуснала дома си в Провадия на 28.11.2019 г., оттогава никой не знае къде е. Момичето е на видима възраст около 15 -17 години, ръст – 160 см; телосложение – закръглено; кожа – бяла; коса – черна с лек отенък в краищата, чуплива.

Била облечена с черно яке и черен клин, обута с бели маратонки. Близките се надяват да е избягала с някое гадже и да е жива и здрава, но жителите на града са в страх и вече не смеят да пускат децата си на училище. Те още си спомнят кошмара с малката Александра. Lupa.bg научи, че основната версия на ченгетата е, че Никол е избягала в посока Варна, затова и детето се търси най-вече в морската столица.

След изчезването на 13-годишната Александра преди три години, полицията задържа двама души - мъж и жена, като ченгетата твърдят, че са убили момичето с цел грабеж.

20-годишният Красимир Тодоров от Провадия и 19-годишната му приятелка Ивалена Маринова (на снимката) получиха доживотни присъди, които заради съкратеното съдебно следствие бяха намалени на по 20 години лишаване от свобода при строг режим.

В Провадия обаче вече се съмняват, че те са убийците. В градчето вървят приказки, че двамата са задържани, защото за смъртта на Алекс се вдигна шум в медиите. Според местните полицаи били замесени в смъртта на 13-годишното дете.

Аутопсията доказа, че преди да умре, Александра била зверски изнасилена. За насилствения полов акт Красимир получи допълнителни 15 години затвор. Хората обаче не вярват, че е той, защото било абсурдно мъжът да е насилвал Алекс пред приятелката си, която също е осъдена за това престъпление. 

13-годишната Александра изчезна от дома си в Провадия на 22 март 2016 г. Издирването на момичето продължи 21 дни – до 12 април 2016 г., когато двама полицейски служители откриха мъртвото й тяло в изоставената сграда на бившия ресторант „Ловен дом“, покрито със стари дрехи. При извършения оглед на трупа липсвали златните й накити – обици, синджир, пръстен и гривна, които тя носела постоянно.