Само в Lupa.bg: Хотелиерите се готвят за ударен летен сезон

Икономика
21:36 - 19 Януари 2021
5636
Само в Lupa.bg: Хотелиерите се готвят за ударен летен сезон

Хотелиерският бранш се готви за ударен сезон край морето, а цените по никакъв начин не падат, въпреки опасенията, че пандемията няма да бъде преодоляна до средата на годината и пътуванията отново ще бъдат силно непрепоръчителни. Справка на Lupa.bg из сайтовете и на големите почивни бази, и сред отдаващите апартаменти и квартири разкри, че минимумът за нощувка в пиковите юли и август не пада под 50 лева за двойна стая с ползване на басейн, но с миниатюрни размери. А студио апартаментите се котират за над 60 лева дори сега, с ултра ранните резервации. 

Както миналата година, така и тази, летовниците по големите курортни комплекси ще почиват по-евтино, отколкото по малките градчета. Пандемията срина чартърните полети и Слънчев бряг, Елените, Св. Влас, Златни пясъци останаха с далеч по-малко туристи от желаещите да се къпят във водите край Поморие, Приморско, Царево, Ахтопол, Несебър и дори по-непопулярната по принцип бяла. 

Тенденцията в цените за това лято за тези места се запазва. За пример - 4-дневна почивка на Слънчака струва около 500 лева за двойка, с включена закуска, басейни, аниматорска програма за децата и още куп изкушения. За същата цена в Поморие може да се наеме частна квартира, но без екстри, в самостоятелен апартамент тип студио. А ако човек реши да почива целия сезон, трудно може да намери оферта под 3 бона, при това само за нощувките, без да се начислят режийните разходи.