Само в Lupa.bg: Християн Мицкоски ходи ли на работа пиян?

Македонският премиер може да бъде чут как фъфли, докато отговаря на журналистически въпроси

Балкани
16:15 - 30 Септември 2024
2627
Само в Lupa.bg: Християн Мицкоски ходи ли на работа пиян?

Северномакедонският премиер Християн Мицкоски започна да дава интервюта пиян. Lupa.bg забеляза, че министър-председателят фъфли, докато отговаря на въпросите на местен журналист в канала Ютюб. Щом като пред медиите се появява в неадекватно състояние, дали пък не ходи така и на работа?!

Българи в РСМ пишат във фейсбук, че често са виждали техния премиер пиян. Дори се шегуват, че в Северна Македония няма клиники за лечение на алкохолизъм, но в България има и те веднага биха се заели с него.

Сякаш Брюксел също видя, че Мицкоски има проблеми с чашката и не му позволи да върви напред в преговорите за членство в ЕС. Миналата седмица след заседание на постоянните представители на Съюза беше поставено началото на фактическите преговори само с Тирана за пълноправно членство. Официално това трябва да стане на втората  междуправителствена конференция ЕС - Албания, която ще се проведе в Люксембург на 15 октомври.

Северна Македония и Албания започнаха заедно преговорите през лятото на 2022 г. Заради спора между Скопие и София реалният старт на преговорите по присъединяване бе забавен, което се отрази пряко на напредъка на Албания, отбелязват западни издания.

“Това не са ценностите, в които моето поколение се влюби”, заяви Мицкоски и посочи, че в договора за добросъседство не е записано, че българите трябва да бъдат включени в конституцията. От своя страна председателят на опозиционната партия СДСМ Венко Филипче определи откъсването на Северна Македония от Албания като голяма катастрофа и тежко поражение за политиките на настоящото правителство.