Само в Lupa.bg: Христо Иванов събира 100 бона от симпатизанти

Политика
17:11 - 28 Октомври 2020
3423
Само в Lupa.bg: Христо Иванов събира 100 бона от симпатизанти

Лидерът на "Да, България" и съпредседател на Демократична България Христо Иванов вкара щатския модел в предизборната си кампания. Днес от партията на бившия правосъден министър обявиха мащабна дарителска акция за предстоящия парламентарен вот. 

От обявеното на сайта на формацията става ясно, че тя се цели в близо 100 000 лева, които да събере за същинския старт на кампанията. От тях над 35 бона са определени за самия вот, а останалите са за подкрепа за акциите на Иванов и заместника му Иво Мирчев из страната.  

"Дарителската ни платформа вече е факт.  Използвай я, за да подкрепиш усилията ни да си върнем държавата от корумпираната власт. Власт, която всеки ден се окопава по-дълбоко в институциите ни, с цената на милиарди откраднат или разхитен обществен ресурс. Цената за смяната на тази власт е далеч по-ниска, а пътят минава през влизането ни в парламента - една инвестиция на усилия и средства, която може да има огромна възвръщаемост за всички българи", нахъсват от "Да, България" активистите си да са щедри. 

От кампанията се вижда, че има и поле за "редовните" - където целта е достигането на 17 000 лева, явно под формата на членски/симпатизантски внос. Куриозното е, че до момента Иванов и компания са събрали най-много средства за екоактивността си, вместо за предстоящите избори и огромните разходи покрай сформирането на щаб за тях и застъпници, рекламни материали и медийна подкрепа.