Само в Lupa.bg: Хванаха в кражба главния счетоводител на Централния софийски затвор

Общество
17:38 - 15 Март 2022
11564
Само в Lupa.bg: Хванаха в кражба главния счетоводител на Централния софийски затвор

Главният счетоводител на Централния софийски затвор Десислава Любомирова е хваната в кражба. Тя е вземала пари от касата на зандана, както и от затворници, научи Lupa.bg от отлично осведомени източници.

Любомирова е конфискувала вещи на затворници, които е било забранено да внасят в килиите си, след което ги е продавала на заложни къщи, твърдят нашите източници.

От Министерство на правосъдието заявиха за Lupa.bg, че по отношение на Десислава Любомирова тече проверка.

По информация на медията ни сигнал срещу главната счетоводителка на затвора, която е и шеф на ДП „Фонд затворническо дело“, е подал правосъдният министър Надежда Йорданова. От нейното ведомство увериха, че в най-скоро време ще дадат повече данни за извършваната проверка.

Дисциплинарно производство бе образувано и спрямо бившия началник на Любомирова Десислав Трайков. Официалната причина за това не бе оповестена.

През 2019 г. бившият вътрешен министър Румен Петков поиска оставката на Трайков заради скандала с наркотрафиканта Будимир Куйович, който беше заловен да шофира по автомагистрала " Тракия " с фалшива шофьорска книжка. Затворническият шеф тогава напусна работа, но тихомълком се върна обратно.