Само в Lupa.bg: Идва правителство на националното съгласие

Политика
19:56 - 21 Октомври 2021
12659
Само в Lupa.bg: Идва правителство на националното съгласие

Коалиция на системните партии вече се оформя между централите им за следизборни действия, научи ексклузивно Lupa.bg, а енергийната и ковид кризата все повече доближават лидерите им до темата за т.нар. "правителство на националното съгласие".

Общият знаменател за бъдещия съюз на привидно непонасящите се политически играчи-мастодонти ГЕРБ, БСП и ДПС пък се явявал самият президент Румен Радев. Срещу действията на служебния му кабинет и по отношение на коронакризата, и заради неспиращия галоп на цените на електроенергията, в един глас се обявяват и тримата председатели на ръководствата им. Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ громят решенията на правителството "Янев" и диктовките от "Дондуков" 2 от сутрин до вечер. 

По информация на нашите източници преговори между БСП и ДПС вече са започнали, макар и обвити в пълна тайна, за да не бъде ядосан електоратът на Столетницата, твърдо застанал зад фигурата на държавния глава.

Нинова е разпоредила засега отделни нейни лоялни заместници и членове на Изпълнителното бюро да държат контакта със "Стамболийски 45", докато не се стигне до официалното изработване на план и обявяването на работна група за предстоящите совалки.  

С ГЕРБ ситуацията била сходна, като там Нинова държала да ползва тежките си оръдия в лицето на Калоян Методиев, Александър Симов и Кристиан Вигенин. Не е ясно как ще бъде постигнато съглашателство между ГЕРБ и ДПС, но е факт, че позицията на Бойко Борисов се доближава до упреците, които Мустафа Карадайъ отправя спрямо главнокомандващия през последните 2 месеца, а предложенията и на двете формации за излизане от кризата все повече се доближават по смисъл.