Само в Lupa.bg: Игра на котка и мишка в групата на БСП

Политика
16:00 - 18 Декември 2019
3819
Само в Lupa.bg: Игра на котка и мишка в групата на БСП

В парламентарната група на БСП вече нищо не е същото.

След вота за назначаването на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ, който ярко разцепи социалистите на две, атмосферата в парламентарната стая била съвсем различна, довериха пред Lupa.bg тъжни социалисти.

„Нищо не е както преди, усеща се тягостната атмосфера как никой няма доверие на никого, дебнем се взаимно”, разказаха депутати.

Противниците на Цацаров били крайно разочаровани, защото очаквали в негова подкрепа да гласуват не повече от седем-осем техни колеги, но никой не подозирал, че бройката им ще набъбне до цели 27.

„Беше ужасно да гледаш как уж дръзки опозиционери като Краси Янков и други около него през цялото време стояха да пушат и се страхуваха да влязат в залата да гласуват”, обрисуваха картината очевидци.

Весела Лечева, която гласува „въздържал се”, дори откровено признала: „Обадиха ми се много хора, казаха ми, че Цацаров бил отмъстителен, а аз не се издържам само от заплата”. В условията на този тотален крах на доверието в парламентарната група лидерът Корнелия Нинова се чувствала в пълен шах и мат.

„Това гласуване беше предупреждение и знак точно към Корнелия – беше й показано, че във всеки един момент могат да съберат пълно мнозинство за всяко едно решение и тя не владее социалистите”, коментираха депутати.

Новата обстановка поставяла Нинова в доста деликатна ситуация само три месеца преди избора на лидер на БСП. "Най-близките до нея ще се погрижат да не събере достатъчно гласове", прогнозираха социалисти.