Само в Lupa.bg: Илия, който потроши две коли със сърп и чук в Черноморец, е извършвал кражби

Бях ядосан, когато счупих автомобилите, признал хулиганът

Общество
17:12 - 09 Януари 2023
3017
Само в Lupa.bg: Илия, който потроши две коли със сърп и чук в Черноморец, е извършвал кражби

31-годишният Илия М., който със сърп и чук потроши две софийски коли в Черноморец миналата седмица, има регистрации в МВР за кражби, научи Lupa.bg от източници в полицейските среди.

Двата потрошени автомобила са били паркирани на различни места в Черноморец. Единият от тях – Фолксваген, собственост на 57-годишен мъж, е бил паркиран на ул. „Велека“. При огледа полицаите са установили, че задното стъкло на автомобила е счупено, като в купето е открита дървена дръжка, а върху тавана - метален сърп. Вторият автомобил – Мерцедес, ползван от 53-годишен мъж, се намирал на ул. „Отец Паисий“. При огледа са констатирани счупени задно панорамно и предно ляво стъкла, а на предната дясна седалка в автомобила е открит метален чук със счупена дръжка. 

Полицаите бързо стигнали до извършителя на деянието – 31-годишният Илия М. от Черноморец. Мъжът е направил пълни самопризнания. Той е обяснил, че е потрошил колите в изблик на гняв. „Бях ядосан”, признал хулиганът.

Негови съседи твърдят, че Илия има психични проблеми. Те предполагат, че няма да бъде изпратен на лечение в психиатрична болница, тъй като по принцип не е агресивен.