Само в Lupa.bg: Има ли прокурорски "чадър" над бившия кмет на Пазарджик?

Срещу Тодор Попов имало десетки сигнали с документи, обвинение няма

Новини
15:55 - 29 Март 2024
3862
Само в Lupa.bg: Има ли прокурорски "чадър" над бившия кмет на Пазарджик?

Бившият кмет на Пазарджик Тодор Попов продължава да бъде недосегсем, след като срещу него има десетки сигнали, а Прокуратурата си прави пас и до този момент няма обвинение срещу богаташа. 

Lupa.bg научи, че повечето от нередностите са открити от сегашния кмет Петър Куленски. Медиите са пълни с факти, които дават основание да се смята, че има престъпна дейност. Очаква се само Прокуратурата да се самосезира. Това обаче не се случва. 

Полицията в Пазарджик също има сигнали за нередности, твърдят бивши негови служители.

Хората в града обаче са категорични, че Попов има много сериозно финансово влияние и едва ли ще се стигне да го разкарват по съдилища. 

Скандалите около екс кмета са много. Имало документи как жена му печели обществени поръчки за ремонт на градинки и промишлени райони в града. Става дума за сериозни отклонявания на средства в конфликт на интереси.

От Прокуратурата обвиняват неудобни действащи кметове, но Димитър Попов се шири спокойно в имота си, който може да бъде превърнат в резиденция на президента, заради комфорта, с който разполага. 

Lupa.bg научи още, че граждани на Пазарджик подготвят писмо до Бойко Борисов за престъпното бездействие на службите по отношение на бившия кмет Димитър Попов.

Единственият позитив за него пред обществото е футболният клуб Хебър Пазарджик. Докато Попов беше на власт, имаше протегната ръка от Общината. В момента състоянието на футбола в града е на унизително ниско ниво. Наскоро децата на клуба прекратиха тренировки заради липса на средства, които до този момент идваха преди но от Община Пазарджик.